Топ ознак хорошого батька

Топ ознак хорошого батька
Поширити в соціальних мережах:

Читай та зберігай!

Говорять, що ставлення батька до сина та доньки різні.  Так само і підходи до їх виховання. Але є моменти важливі для дітей будь-якої статі. Від них залежить щастя дитини та становлення її, як сильної та впевненої в собі особистості! І хороший батько має їх знати.  То ж вперед, перевір себе!

  • Любов

Безумовна любов – це почуття, яке не треба заслуговувати хорошою поведінкою чи гарними оцінками. Це внутрішня впевненість дитини, що її люблять не дивлячись ні на що. Так, ми звикли, що тато не проявляє стільки ніжності, поцілунків та обіймів як мама. Але своїм ставленням до чада, спілкуванням з ним, він має дати дитині абсолютну впевненість – щоб не сталося, батько тебе любить. Як це зробити? Дотримуйся наступних пунктів з нашого рейтингу.

 

  • Уміння вислухати


Так, ми всі дуже зайняті: робота, телефонні дзвінки, стрічки соцмереж, телевізор і… дитина. Саме вона має бути в цьому списку першою. Інколи потік дитячих слів нескінченний. Але те, що дорослим здається дрібничкою для дитини може бути цілим світом. Умій вибудувати пріоритети, слухати про те, що важливо малюку. Саме так зароджується довіра між вами. Якщо ж, дійсно, горять дедлайни, поясни це спокійно і без крику. Інакше дитина може відчувати себе зайвою в твоєму власному світі.

 

  • Дозволяє помилятися
     

Тобі знайомі люди, які не вміють помилятися? Такі собі ідеальні особи, які не пробачають собі й іншим жодної поразки, загризають себе відчуттям провини. Всі ми родом з дитинства: якщо дитині не пробачають помилки, не підтримують в цей складний момент – вона не вчиться приймати їх сама, не сприймає власну неідеальність. Тому обов'язково пояснюй, що помиляються всі - і навіть ти! Але тут важливо тримати рамку. Прийде час, малюки підростуть і спробують бешкетувати «по-дорослому»: цигарки, перший алкоголь, хуліганство. Давай відверто, усі ми проходили через це. Прийми помилку дитини. Але знайди слова, щоб пояснити, чому не треба повторювати цього.

  • Приймає індивідуальність дитина

Любиш футбол чи бокс? Упевний, що й твій син має ними захоплюватися та займатися? Стоп! Він – не ти! Якщо йому до смаку музика чи живопис? Що робити тоді? Прийняти! Навіть, якщо тобі дуже складно уявити сина зі скрипкою чи доньку на боксерському ринзі. Підтримай їхню індивідуальність та подаруй підтримку, дозволь обирати власний шлях.

 

  • Відповідальність за сім’ю

Мова не лише про фінансову складову. Певна річ, коли в тебе з’являється дитина впевненою в завтрашньому дні має бути і дружина, і чадо. І цю впевненість можеш дати лише ти. Та крім фінансової бази, є внутрішня відповідальність: ти не можеш покинути сім’ю й гайнути на півроку в подорож автостопом по Америці. Треба прописувати власні нові правила, в яких є баланс між інтересами сім’ї та твоїми власними.

  • Поважає маму своїм дітей

Якщо ти любиш дружину, турбуєшся про неї -твою поведінку повторюватимуть і діти. Якщо ж навпаки – кричиш, дозволяєш образи – чада сприйматимуть це за норму й чинитимуть так само, як ти. Більше: твоє ставлення до дружини дає приклад сину, як спілкуватися з жінками й формує його майбутню поведінку до протилежної статі. Донька ж з малечку бачить в батькові чоловічий ідеал. І хочемо ми того чи ні – підсвідомо шукатиме обранця, схожого на тебе. То ж навіть якщо ваша з дружиною сім’я не склалася – залишайтеся друзями й показуйте дітям приклад взаємоповаги й адекватного спілкування.

  • Грає

Дитина розвивається через гру. Фантазуйте, створюйте свій світ пригод.  Вигадуйте власні правила, влаштовуйте «татків день» з традиціями. Саме такі моменти створюють між вами міцний зв'язок на все життя.
 

  • Вчить

Так, крім веселощів треба й мораль. Мова не про шкільні підручники й домашні завдання. А про життєву школу. Хто як не батько підкаже як справитися зі злістю, аби не втрапити в халепу. Як сподобатися дівчинці або залагодити конфлікт з кращим другом. Як пережити горе та тривогу. Лише батько своїм прикладом покаже, як навчитися плавати або рибачити, грати в футбол чи показувати фокуси.


Усі ці ознаки в комплексі дарують дитині щасливе дитинство, теплі спогади та безумовну батькову любов!
Бережіть себе та своїх дітей.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше