Топ міфів про здоров’я, які вважалися правдою

Топ міфів про здоров’я, які вважалися правдою
Поширити в соціальних мережах:

Чи можна будити сновиду, наскільки корисна кава та що станеться, якщо проковтнути жувальну гумку? Про ці та інші міфи дізнавайтесь у нашій добірці!

"Алкоголь вбиває клітини мозку". Спиртні напої не вбивають ваші миттєво нейрони. Але з часом можуть серйозно впливати на мозок, тому зловживати не потрібно.

"Сонцезахисний крем викликає рак". Жодних доказів, які б підтверджували цей міф, немає. Насправді, відсутність захисту від сонячних променів може призвести до раку шкіри.

"Не можна будити сновиду". Насправді, це міф. Будити сновид цілком допустимо, і цей крок буде спрямований на захист від потенційної небезпеки. Найкраще, що можна зробити – це обережно направляти їх назад у ліжко.

"Натуральний цукор, наприклад, мед, корисніший, ніж оброблений цукор". Прикро, та цукор – це цукор. Вживайте в помірних кількостях.

"Морква покращує зір". Звичайно, морква корисна, бо містить вітамін А. Але ви повинні з'їсти щонайменше пів-вантажівки моркви, щоб помітити будь-які реальні результати.

"Жувальна гумка, яку ви проковтнули, перетравлюється 7 років". Ні. Звичайно, жувальна гумка не перетравлюється, однак вона спокійнісінько пройде через травну систему за цілком нормальний проміжок часу (близько 24 годин для звичайної людини).

"Якщо вийти на вулицю з мокрим волоссям, захворієш". Неправильно. Застуду і грип викликають віруси, а не холодне повітря, тому щоб захворіти, потрібно увійти в контакт з їх носіями.

"Дорослі не можуть вирощувати нові клітини головного мозку". Виявляється, можуть. Цей процес називається нейрогенезом.

"Сік корисніше, ніж солодка вода". Насправді, часто сік, який продають у магазині, містить багато цукру. Тому краще просто з’їсти фрукт.

"Вживання молочних продуктів під час хвороби погіршить ваш стан". молочні продукти нібито збільшують виділення слизу в організмі. Це не так. Фактично, холодне морозиво навіть заспокоює біль у горлі.

"Алкоголь зігріває". Неправда. Алкоголь посилює кровообіг в шкірі, що приносить приємне відчуття тепла. Однак в цьому випадку посилюється і тепловіддача організму, він охолоджується ще більше.

"Ходити босоніж корисніше, ніж носити черевики". Прогулянка босоніж може призвести до порізів та травм, від яких захищає нас взуття. Крім того, багато людей потребують підтримки стопи, це одна з найпоширеніших медичних проблем.

"Без болю немає результату". Якщо ви відчуваєте біль під час тренувань, потрібно зробити переву або навіть звернутися до лікаря.

"Правило п'яти секунд". Згідно з цим "правилом", продукти, що впали на землю або підлогу, можна безпечно їсти, якщо їх підняли протягом п'яти секунд, бо бактерії не встигли її забруднити. Фактично, бактерії можуть потрапляти на їжу протягом мілісекунд контакту.

"Ми використовуємо лише 10 відсотків нашого мозку". Ні, ми використовуємо кожну частину нашого мозку.

"Сонячні опіки потрібна намастити олією або льодом". Неправильно. Олія робить опік гіршим, оскільки вона поширює тепло. Лід тільки пошкоджує клітини, необхідні для того, щоб ваше тіло зцілялося від опіку.

"Якщо ви пропустите тренування протягом тривалого часу, ваші м'язи перетворяться на жир". М'язи і жир – дві дуже різні речі. Коли людина втрачає м'язи, жир просто переходить на місце, де знаходилися м'язи.

"Якщо ви можете ходити або ворушити ногою, вона не зламана". Ні! Цим ви можете погіршити травму. Тому зберігайте спокій та зверніться до лікаря.

"Вживати яйця шкідливо для серця". Це старий міф про те, що яйця збільшують холестерин. Але дослідження показують, що поживні речовини в яйцях фактично можуть знизити ризик серцевих захворювань.

"Треба покласти ложку в рот людини, що має епілептичний припадок". Цей міф може принести більше шкоди. Якщо людина вже впала, потрібно підкласти щось під голову і повернути її набік, щоб людина не захлинулась. В жодному разі не кладіть тверді предмети між зубів. Також це стосується пальців людини, який надає допомогу. Людина під час припадку стискає зуби настільки сильно, що може просто відкусити пальці або ж пошкодити власні зуби у випадку з твердими предметами. Найкращим варіантом буде просунути шматочок тканини між зубів. Звичайно, потрібно негайно викликати швидку допомогу.

"Шоколад викликає прищі". Ні. На появу прищів впливає багато факторів, але вживання шоколаду серед них немає.


"Газована вода не така корисна, як звичайна". Ні, вода – це вода. Вона перестає бути корисною лише тоді, коли ви додаєте до неї цукор, наприклад.

"Одне яблуко в день зробить вашого лікаря безробітним". Дійсно, яблука дуже корисні, вони містять клітковину та вітамін С. Але це не диво-їжа, здатна врятувати від усіх хвороб.

"Кава гальмує ріст". Ні. Хоча деякі дослідження показують, що кава гальмує засвоєння і сприяє вимиванню таких мікроелементів, як магній, кальцій, натрій, калій, якщо споживати її помірно, на здоров’я це не впливає.

За матеріалами Newsweek.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше