Топ-7 неймовірно небезпечних місць на планеті

Топ-7 неймовірно небезпечних місць на планеті
Фото: @anja_gli
Поширити в соціальних мережах:

Від цих куточків Землі холоне серце!

Земля – дивовижна планета. Та є на ній і такі місця, де людина неминуче опиняється під загрозою смерті. Їх сотні, вони розкидані по всьому світу. Але саме від цих семи кров охолоне у ваших жилах.

1. Зміїний острів, Бразилія

Назва цього острова виправдовує себе більше, ніж будь-якого іншого. Тут не просто водяться змії. Правильніше сказати, що вони витіснили звідси все інше життя.

Зміїний острів заселили ботропси – найбільш отруйні змії на планеті. Їх укус спричиняє відмирання тканин аж до самих кісток, що неминуче призводить до смерті. Важко уявити, яким болем супроводжується цей процес.

Дослідники кажуть, що на одному квадратному метрі острова живе до п’яти таких змій. Вони звисають з гілок дерев, наче ліани, а харчуються – птахами, що ненароком сюди залітають. Багато трагічних випадків тут відбулося. Один із них стався у 1985 році із доглядачами місцевого маяка, куди заповзли змії і покусали всіх до одного. Після трагедії сюди не ступає нога людини: маяк автоматизували, а острів зробили заповідником.

зміїний острів

Фото: @fotos_dela_tierra

2. Пустеля Данакіль, Ефіопія

Пустелю Данакіль називають пеклом на землі. Температура повітря тут сягає 50⁰С. На кожному кроці підступно чекають активні вулкани та гейзери, що вивергають токсичні гази. Тому ходити пустелею без гіда – заборонено.

У повітрі мало кисню й багато отруйних парів, тому довго знаходитися тут не варто. Та й зустріч із дикими племенами, що живуть поруч, вам навряд чи сподобається. Навіщо ж сюди прибуває постійний потік туристів? Відповідь проста – за неймовірними пейзажами, схожими на інші планети.

пустыня данакиль

Фото: @javierremonsafaris

3. Долина смерті, США

Ще одне місце з неземними краєвидами. Подорож сюди – наче репетиція подорожі на Марс: скрізь червона нежива пустеля. Та свою назву Долина смерті здобула не просто так.

Кажуть, якщо Земля – наш дім, то саме тут, у цій пустелі, знаходиться його піч. Долині смерті належить рекорд найвищої температури на планеті – 56,7⁰С. Яким би витривалим ви не були, пекуче сонце й жахлива спека вичерпають всі ваші сили. Без води в цій пустелі можна прожити не більше 14 годин. Через штормові вітри Долину часто й несподівано затоплює, а взимку сюди приходять надзвичайно люті морози.

долина смерті

Фото: @fricc33

4. Озеро Ньос (Нюс), Камерун

В Африці є багато місць, небезпечних для життя та здоров’я людини. Та, на перший погляд, біля озера Ньос людині нічого не загрожує. Красиві пейзажі, плодючі землі, багато зелені – тут охоче селяться люди.

Та в 1986 році сталася подія, за яку Ньос прозвали озером-убивцею. Однієї ночі з самісіньких його вод вирвалася хмара токсичного вуглекислого газу. Отруйний туман швидко розповзався землею і вбивав все живе, що траплялося на шляху. У ту ніч уві сні померли понад 1700 людей, а також вся худоба, птахи і комахи докола. Зів’яло навіть листя.

Дослідники кажуть, це сталося через незгаслий вулкан під озером. Уряд Камеруна вживає заходів, щоб трагічні події того літа ніколи не повторилися. Сподіваємося, вони будуть дієвими.

озеро ньос

Фото: @haveyoubeentoafrica

5. Дорога смерті, Болівія

Дорога смерті в Болівії – найбільш небезпечна дорога у світі. Вона настільки вузька, що вантажівки й автобуси можуть розминутися лише в декількох місцях, хоча навіть там треба дуже постаратися.

Це єдине сполучення між містами Ла-Пас і Короіко. З однієї сторони – скеля, з іншої – провалля висотою 600 метрів. Трагічні випадки тут трапляються регулярно: щороку в безодню зриваються в середньому 26 автобусів і гине близько 300 людей. На диво, туристи люблять це місце за велосипедні екскурсії, сповнені адреналіном. І навіть на велосипеді не можна ні на секунду втрачати уваги, адже дорога дуже кам`яниста. Та про небезпеку цього місця важко забути й на мить – все узбіччя вкрите хрестами і меморіалами загиблим.

болівія

Фото: @bradbartels

6. Озеро Натрон, Танзанія

Його назва перекладається як «червоне озеро». Воно вкрите плівкою із солі і протягом року змінює колір. Декілька разів на рік озеро набуває яскравого червоно забарвлення.

Краще спостерігати за Натроном з відстані, тим паче краєвиди тут неймовірні. Купатися в озері – заборонено. Концентрація в ньому солей настільки висока, що від контакту з його водою на шкірі миттєво з’являються опіки й набряки. Тварини і птахи, що потрапляють у води Натрона, одразу гинуть. Як доказ – всіяні скелетами береги. Зате тут дуже комфортно почуваються фламінго: їдкий запах озера відганяє хижаків, а постійно тепла вода дає змогу висиджувати яйця.

озеро натрон

Фото: @michael_martin_photographer

7. Гора Вашингтон, США

Гора Вашингтон нижча за Говерлу – її висота всього 1917 м. Та все ж лізти на її вершину ризикне тільки великий любитель екстриму.

Цю гору називають місцем із найгіршою погодою у світі. Температура повітря тут сягає -40⁰С, а місцеві вітри – рекордні за швидкістю на поверхні землі. Часто вони віють із різних сторін одночасно!

Це одна з найбільш смертоносних вершин світу. Кажуть, навантаження, які переживає людський організм на вершині, можна порівняти з тими, які вони відчули б на вершині гори Еверест.

гора вашингтон

Фото: @fartbeats

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше