Вранці хочеться попоїсти швидко і поживно.
Яєчня – ідеальний для цього варіант. Пропонуємо вам 5 різних рецептів смачного сніданку. Що додати на пательню, аби зробити яєчню смачнішою?
Яєчня з сиром
Інгредієнти:
2-3 курячих яйця
50 грамів твердого сиру
Томатний соус
Спеції за смаком
Приготування:
- Наливаємо на пательню соняшникову олію. Чекаємо, поки вона розігріється, а потім розбиваємо яйця.
- Не доводимо їх до повної готовності, викладаємо зверху натертий на велику тертку сир і поливаємо соусом.
- Накриваємо пательню кришкою. Чекаємо, поки яйця просмажаться, а сир апетитно розплавиться.
Вуаля - ваш сніданок готовий!
Фото: pexels.com
Яєчня з ковбасками
Інгредієнти:
Яйця
Цибуля
Солодкий перець
Помідори
Підкопчена ковбаска
Тертий твердий сир
Зелень
Спеції за смаком
Приготування:
- Розігріваємо пательню з олією або вершковим маслом.
- Додаємо дрібно нарізану цибулю і злегка обсмажуємо.
- Викладаємо на пательню шматочки солодкого перцю, помідора та ковбасок.
- Смажимо на слабкому вогні. Коли овочі трішки обсмажаться, вбиваємо яйця. Солимо, перчимо, посипаємо тертим сиром.
- Закриваємо пательню кришкою й смажимо на маленькому вогні.
- Готову страву посипаємо свіжою зеленню.
Фото: unsplash.com
Яєчня з овочами
Взимку стане у пригоді рецепт яєчні із замороженими овочами.
Інгредієнти:
Яйця
Овочі (свіжі або заморожені)
Спеції за смаком
Приготування:
- Суміш овочів не потрібно розморожувати, висипайте її на розігріту пательню і смажте 5-8 хвилин.
- Додайте сіль за смаком.
- Зробіть в овочах 3 заглибини, в них вбийте по одному яйцю.
- Смажте ще 3-5 хвилин на невеличкому вогні, не закриваючи кришкою.
- Подавайте страву гарячою.
Смакота!
Фото: unsplash.com
Яєчня у хлібній рамочці
Інгредієнти:
Яйця
Хліб
Спеції за смаком
Приготування:
- Підготуйте рівно стільки хлібних скибочок, скільки яєць збираєтеся смажити.
- Витисніть стаканом у скибках отвори, це і будуть «рамочки» для яєць.
- Обсмажте кожну скибочку лише з одного боку, коли утвориться золотиста скоринка – переверніть на іншу сторону і вбийте у кожну скибочку яйце.
- Посоліть і поперчіть за смаком.
- Хто полюбляє, щоб жовток був рідкий, вистачить і 5 хвилин на пательні. Якщо ж ні – накрийте страву кришкою і чекайте, поки яєчня приготується повністю.
Схожу страву можна зробити з болгарським перцем. Принцип приготування такий самий, тільки замість хлібних рамок – кружальця болгарського перцю.
Фото: pexels.com
Яєчня з беконом
Інгредієнти:
Яйця
Цибуля
Помідор
Бекон
Спеції за смаком
Зелень
Приготування:
- Обсмажуємо порізану цибулю, помідори й шматочки бекону. Важливо не пересмажити бекон, бо тоді він стане солоним і твердим.
- Відразу заливаємо його яйцями (за бажання додаємо сіль). Зазвичай, бекон вже солоний, тому важливо не пересолити нашу страву.
- Після того, як яєчня буде готова, посипаємо зеленню.
Фото: unsplash.com