5 простих рецептів смачної яєчні

5 простих рецептів смачної яєчні
unsplash.com
Поширити в соціальних мережах:

Вранці хочеться попоїсти швидко і поживно.

Яєчня – ідеальний для цього варіант. Пропонуємо вам 5 різних рецептів смачного сніданку. Що додати на пательню, аби зробити яєчню смачнішою?


Яєчня з сиром

Інгредієнти:

2-3 курячих яйця

50 грамів твердого сиру

Томатний соус

Спеції за смаком


Приготування:

  1. Наливаємо на пательню соняшникову олію. Чекаємо, поки вона розігріється, а потім розбиваємо яйця. 
  2. Не доводимо їх до повної готовності, викладаємо зверху натертий на велику тертку сир і поливаємо соусом. 
  3. Накриваємо пательню кришкою. Чекаємо, поки яйця просмажаться, а сир апетитно розплавиться. 


Вуаля - ваш сніданок готовий!

Фото: pexels.com

Яєчня з ковбасками 

Інгредієнти:

Яйця

Цибуля

Солодкий перець

Помідори

Підкопчена ковбаска

Тертий твердий сир 

Зелень 

Спеції за смаком


Приготування:

  1. Розігріваємо пательню з олією або вершковим маслом. 
  2. Додаємо дрібно нарізану цибулю і злегка обсмажуємо. 
  3. Викладаємо на пательню шматочки солодкого перцю, помідора та ковбасок.  
  4. Смажимо на слабкому вогні. Коли овочі трішки обсмажаться, вбиваємо яйця. Солимо,  перчимо, посипаємо тертим сиром. 
  5. Закриваємо пательню кришкою й смажимо на маленькому вогні. 
  6. Готову страву посипаємо свіжою зеленню.

Фото: unsplash.com

Яєчня з овочами

Взимку стане у пригоді рецепт яєчні із замороженими овочами.

Інгредієнти:

Яйця

Овочі (свіжі або заморожені)

Спеції за смаком


Приготування:

  1. Суміш овочів не потрібно розморожувати, висипайте її на розігріту пательню і смажте 5-8 хвилин. 
  2. Додайте сіль за смаком. 
  3. Зробіть в овочах 3 заглибини, в них вбийте по одному яйцю. 
  4. Смажте ще 3-5 хвилин на невеличкому вогні, не закриваючи кришкою. 
  5. Подавайте страву гарячою. 

Смакота!


Фото: unsplash.com

Яєчня у хлібній рамочці

Інгредієнти:

Яйця

Хліб

Спеції за смаком


Приготування:

  1. Підготуйте рівно стільки хлібних скибочок, скільки яєць збираєтеся смажити. 
  2. Витисніть стаканом у скибках отвори, це і будуть «рамочки» для яєць. 
  3. Обсмажте кожну скибочку лише з одного боку, коли утвориться золотиста скоринка – переверніть на іншу сторону і вбийте у кожну скибочку яйце. 
  4. Посоліть і поперчіть за смаком. 
  5. Хто полюбляє, щоб жовток був рідкий, вистачить і 5 хвилин на пательні. Якщо ж ні – накрийте страву кришкою і чекайте, поки яєчня приготується повністю. 


Схожу страву можна зробити з болгарським перцем. Принцип приготування такий самий, тільки замість хлібних рамок – кружальця болгарського перцю. 

Фото: pexels.com

Яєчня з беконом

Інгредієнти: 

Яйця

Цибуля

Помідор

Бекон

Спеції за смаком

Зелень


Приготування:

  1. Обсмажуємо порізану цибулю, помідори й  шматочки бекону. Важливо не пересмажити бекон, бо тоді він стане солоним і твердим. 
  2. Відразу заливаємо його яйцями (за бажання додаємо сіль). Зазвичай, бекон вже солоний, тому важливо не пересолити нашу страву. 
  3. Після того, як яєчня буде готова, посипаємо зеленню. 

Фото: unsplash.com

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
Читати більше