Топ-5 причин, чому чоловіки люблять футбол. Колонка головного редактора

Топ-5 причин, чому чоловіки люблять футбол. Колонка головного редактора
Поширити в соціальних мережах:

Хлопчики ліворуч, дівчатка – праворуч. Хлопчикам – пістолети, машинки, м’ячі, а дівчаткам – ляльки та посуд. Стереотипи закладені з дитинства? Чи як інакше пояснити, чому чоловіки так люблять футбол, а жінки так прагнуть стосунків з футболістами?

Я дуже люблю футбол. Можливо, тому що в мене є старший брат, і я виросла на переглядах футбольних матчів "Динамо". А у сім років знала імена усіх футболістів улюбленої команди й могла обговорювати матчі з однокласниками. «Але чому? Чому чоловіки так люблять той клятий футбол?» –бідкається моя подруга, відпускаючи чоловіка з друзями на стадіон. Я не бачу причин для паніки, але все ж таки вирішила розібратися. 

  • Первісні інстинкти

Пам'ятаєте печерних чоловіків. Вони бігли з відчайдушним криком і майже голими руками на мамонта. Їх наповнювала жага полювання, перемоги й первісна дикість. Сьогодні ж – білі комірці та суцільні джентельменські рамки. А душа й поклик предків вимагають «м'яса». Футбол - це як шматочок того самого м'ясця, ковток свіжого повітря, який так треба сучасному чоловіку, щоб згадати й пережити свої первісні інстинкти боротьби за перемогу. Саме тому він обирає похід на стадіон. Довкола ще тисячі таких самих воїнів! Колективний ходячий тестостерон проривається наволю й зносить все на своєму шляху! Кричати й вболівати! Виривати перемогу зубами! Горлати й навіть битися з фанатами іншої команди – це все первісні інстинкти й чоловіча жага перемоги! Правда ж добре, що для випуску чоловічої енергії є стадіон? Інакше бідна дружина начувалася б…

  • Жага війни 

Генетично чоловікам закладено бажання перемагати. Боротися за місце під сонцем. Згадайте маленьких хлопчиків, які грають солдатиками. Вони керують пластмасовими військами й розробляють стратегії неймовірних перемог. Думаєте в дорослих хлопчиків інакше? Аж ніяк! Протистояння двох команд на футбольному полі – це як воєнні баталії. У футболі є своя тактика, прийоми… ну і, врешті-решт, згадайте, перегляд останнього матчу. Певно, ви теж знали як мав зіграти той чи інший гравець, вас обурило, що тренер випустив на поле одного футболіста замість іншого, недолуга гра вас доводить до сказу й ви готові кинути банку пива прямо в екран телевізора чи запалити фаєр й запустити на поле? Ну а як інакше – це бій за перемогу ВАШОЇ команди! Це жага перемогти.  А тепер згадайте, які погроми влаштовують фанати команди, що програла? Це все злість за програш і помста переможцю!

  • Лідерство 

Грати в футбол – престижно. Бути фанатом – круто. Якщо ви далекі від футболу і не слідкуєте за результатами гри – це викликає підозру й непорозуміння. Часто хлопці та чоловіки, яким не вистачає впевненості в собі, намагаються втиснутися в футбольну тусовку – престижність і належність до касти «любителів» одразу надає бонус в очах дівчат та інших. Між іншим, про дівчат. Багато з них сплять та бачать себе дружинами футболістів: ну а як інакше? Футболіст – він же воїн, лідер і переможець! Це бонус до його статків та популярності. 

  • Дружба

Як правило, перегляд матчів відбувається в чоловічій тусовці. Чоловіча територія – чоловічі правила та розмови. Є тип жінок, які не визнають, що її обранець може хотіти бути ще з кимось окрім неї. І це фатальна помилка. Зустріч з друзями може стати ковтком свіжого повітря в стосунках. Крім того, перемога улюбленого клубу окриляє чоловіка. Перемога на полі надихає уболівальника показати коханій, що він теж переможець – в ліжку, в тому числі! Тут виникає інше питання – чому так багато жінок хочуть дивитися футбол разом зі своїм чоловіком. У психологів є поняття «мірятися членами» - і це аж ніяк не стосується чоловіків. Мова про жінок, які хочуть показати своїй пасії, що вони нічим не гірші від нього. Але це повне порушення особистих рамок чоловіка й закінчитися все може сумно – розривом стосунків. То ж не варто сунутися на чужу територію.

  • Кокон 

Футбол – це ідеальний варіант терапії. Чоловікам удається розслабитися й забути про всі проблеми під час футбольної тусовки. Разом з криками безпечно випустити всю злість та агресію, які зібралися через різноманітні проблеми. Тому найкраще й найбезпечніше -  відпустити чоловіка на стадіон чи з друзями в бар.
 
Переможних усім матчів.
Ваш головред,
Ольга Шегеда

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?

Китайська пропаганда дослівно нагадує російську…

Недемократичне написання і ухвалення, порушення законів: маловідомі факти про конституцію рф
Недемократичне написання і ухвалення, порушення законів: маловідомі факти про конституцію рф

Зміни в документі відобразили перехід росії до суперпрезидентської форми влади…

Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»
Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»

Викликає аномальне згортанням білків і робить дірки у мозку…

Таємниця Місяця: у 1962 році співробітник НАСА виявив, що супутник Землі в середині порожній
Читати більше