Топ-11 причин з’їсти мандарин

Топ-11 причин з’їсти мандарин
Поширити в соціальних мережах:

Мандарин чи не один з найсмачніших і головних фруктів зими. Та окрім цього є ще 11 причин з’їсти його!

  • Вітаміни. 

Один невеличкий мандарин зібрав у собі цілий комплекс корисних вітамінів та мінералів: вітаміни С, групи В, А, Е. Калій, кальцій, фосфор, натрій, залізо. Особливо важливо поповнювати вітамінні запаси в осінньо-зимовий період, коли віруси атакують нас з усіх боків.

  • Дієтичний продукт. 

В 100 грамах мандарина лише 33 калорії. 15% з усього мандарину – це цукор, солі, кислоти, ефірні масла, глікозиди. А інші 85% - вода.

  • Сухий кашель. 

Давить сухий кашель? Їж мандарин! А помаранчеву шкірку ріж на маленькі шматочки. Висуши та використовуй як ліки. Відвар з мандаринової цедри пом'якшує кашель та має відхаркувальний ефект.  

  • Поганий настрій. 

Проблеми і сірість за вікном псують ваш емоційний стан? Йдіть в найближчий магазин і купуйте ефірне масло мандарина. Лише кілька крапель в аромалампу й настрій зміниться на краще. Ароматерапевти стверджують: аромат й емоції – нерозривно пов'язані. Відчувши мандаринові нотки в квартирі людина подумки переноситься в спогади пов'язані з фруктом: свято, дитинство тощо. 

  • Шлунково-кишковий розлад.

Діарея напала на вас й не відпускає від унітазу? Відправляйте рідних за мандаринами. Робіть фреші чи просто їжте цитрус й чекайте на полегшення. Але пам”ятайте: якщо у вас проблеми з ШКТ, виразка – про мандарин краще забути.

  • Поганий апетит.

Якщо не хочете їсти, а лікарі кажуть треба: мандаринова цедра знову стане в пригоді. Треба приготувати настоянку. Лише 15-20 крапель за півгодини до прийому їжі – й апетит має повернутися. Якщо ж самому готувати диво-краплі не хочеться, можна звернутися в аптеку. Бо ж мандаринова цедра входить в склад спеціальних фармацевтичних сумішей для боротьби з поганим апетитом. 

  • Гельмінти.

Упевнені, що глистів у вас немає? Ми за вас раді! Але вимушені засмутити: якщо вдома є діти, тварини чи ви просто забуваєте час від часу мити руки – відсоток, що вони таки заселяють ваш шлунок та печінку – дуже високий. Щоб підтсрахуватися чи ж вижити з себе гельмінтів – треба пити мандариновий фреш. Багато й щоденно. 

  • Бронхіт і астма. 

Навіть при таких серйозних захворюваннях лікарі радять вживати мандарин. Річ у тім, що в мандарині багато синефрину. Сам по собі його використовують в ліках як протинабряковий засіб. Тому лише склянка мандаринового соку зранку – і ваші легені очищатимуться від накопиченого в них слизу. 

  • М'язи. 

Після тренувань та фізичних навантажень наша м'язова тканина страждає. Згадайте навіть банальну крепатуру. Щоб відновити стан м'язів – треба підкріпитися мандарином. 

  • Грибок. 

Фреш мандарину можна вживати не лише внутрішньо, а й зовнішньо. Якщо бактерії атакували шкіру рук чи ніг, то уражені місця треба протирати свіжим соком. Також робити з нього марлеві компреси на кілька годин. 

  • Висока температура. 

Лікарі радять при температурі багато пити. Але якщо вас просто «сушить» - випийте мандариновий фреш. Він вгамовує спрагу.


 
 Цікаві факти про мандарин:

  • Батьківщина мандарина – північна частина сучасної Індії; 
  • за однією з легенд, цитрус отримав таку назву на честь китайських чиновників – мандаринів. Фрукт ріс лише у їхніх садах. За іншою версією назва пішла від назви острову Мандарин – сучасний Маврикій в Індійському океані; 
  • існує понад 50 видів мандаринів; 
  • якщо мандарин зберігати у вологому середовищі і не вище від 6 градусів тепла – він не буде покриватися грибком й зберігатиметься довго;
  • мандарин не можна нагрівати та тримати на світлі. Ці фактори руйнують в ньому вітамін С;
  • в нашу країну мандарин потрапив з Абхазії та Грузії. На продаж їх привозили перед Новим роком, бо фрукти лише достигали на початку зими. Мандарин був доступним й потрапляв на святковий стіл в кожну квартиру. З тих самих пір він і вважається нашим улюбленим новорічним фруктом.
Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС

Про зруйновану Каховську ГЕС, яка утримувала одне з найбільших водосховищ Європи…

Загадкове зникнення екіпажу судна «Марія Целеста» понад століття тому: нова теорія розвитку подій
Закуповували зерновози та суховантажі: росія ще з 2021 року готувалася до викрадення українського зерна
Закуповували зерновози та суховантажі: росія ще з 2021 року готувалася до викрадення українського зерна

Але, на відміну від 30-х-40-х років 20 століття, кремлю не вдалося приховати свої злочини…

Кремлівський міф про «замерзаючу Європу» розбився вщент: Україна досягла енергетичної незалежності
Кремлівський міф про «замерзаючу Європу» розбився вщент: Україна досягла енергетичної незалежності

Вперше ми здійснили опалювальний сезон за рахунок власних ресурсів…

На телеканалі 2+2 прем’єра документального проєкту «Тайванський вузол»
На телеканалі 2+2 прем’єра документального проєкту «Тайванський вузол»

Про зв’язок України та Тайваню у боротьбі за свободу…

Читати більше