ТОП-10 звичок, які зроблять вас багатим

ТОП-10 звичок, які зроблять вас багатим
Поширити в соціальних мережах:

Поради Брайана Трейсі

Брайан Трейсі — канадськый бізнесмен, який пройшов шлях від простого торгівельного агента до керуючого компанією з капіталом  265 мільйонів доларів. Його головний секрет — постійне навчання чомусь новому. Зараз Трейсі — затребуваний бізнес-тренер та консультант. Він проводить близько 100 семінарів на рік в різних країнах світу, а крім того, встигає писати книги, керувати бізнесом і проводити час з сім’єю. Як йому це вдається? Ми зібрали 10 ефективних правил від Брайана Трейсі, якими він користується і сам.

«Коли до мене на тренінг приходять люди, я обіцяю їм, що вони зможуть подвоїти свій дохід і кількість вільного часу протягом 1 року. Зазвичай, це вдається їм за 30 днів. Для цього існує декілька технік»

Вийдіть з зони комфорту

Зона комфорту — це коли нам зручно робити щось так, як ми звикли. Через це ми постійно чинимо опір змінам, навіть позитивним. Так робить більшість: приблизно 80% населення живуть в зоні комфорту. Щоб досягнути того, чого ви ніколи не мали — почніть робити те, чого ви ніколи не робили. Вчіться новому — виходьте за межі зони комфорту!

Фото: freepik.com

Навчіться прокидатись о 5 ранку

Результати одного з досліджень говорять про те, що більшість людей просинаються прямо перед роботою, в останній момент. Все, що вони встигають зробити зранку — швидко поснідати, вдягнутися і бігти. Успішні люди так не роблять. Вони прокидаються о 5-6 ранку і починають планувати свій день, а коли приходять на роботу, вони вже готові працювати та одразу ж включаються в процес. Тож виділяйте час зранку для того, щоб підготувати всі завдання на день.

Фото: freepik.com

Викореніть безпорадність

Деякі люди відчувають безпорадність через те, що вони не можуть змінити себе або ситуацію. Коли в нашому житті з’являється проблема, ми чомусь автоматично думаємо, що нічого не можемо з нею скоїти та здаємося. Це неправильно. На це є дві причини: страх невдачі та страх відторгнення. Перший виникає через те, що ми боїмось, що щось не вийде, другий — через те, що інші можуть почати нас критикувати. Для того, щоб не бути безпорадними, потрібно викоренити ці страхи. Постійно повторюйте собі: я зможу це зробити і я це зроблю!

Фото: freepik.com

Будьте наполегливими

Ви повинні постійно повторювати собі: «Я ніколи не здамся». Брайан Трейсі в інтерв’ю згадує:

«Одного разу мене запитали, яку свою якість я вважаю найважливішою. Я подумав і сказав: я ніколи не зупинюсь. Ніколи не кину свою справу. І це правда: я був у різних ситуаціях, я буквально перейшов пустелю  Сахару — і ніколи не здавався… Навіть не думав про це»

Якщо ви хочете бути успішним, викореніть з голови бажання здатися. Для цього достатньо повторювати самому собі: я не зупинюсь, і ніхто мене не зупинить. Робіть це кожного разу, коли відчуваєте, що втомились.

Фото: unsplash.com

Розвивайте самодисципліну

Ми звикли йти шляхом найменшого опору. Ввечері після роботи набагато легше подивитись телевізор замість того, щоб почитати книгу. Розвивайте самодисципліну, щоб займатись важливими та необхідними речами в першу чергу. Так ви зможете розвинути корисні звички.

Фото: unsplash.com

Заведіть корисні звички

Коли дитина народжується, вона не має жодних звичок. Всі вони випрацьовуються згодом. Тож будь-які звички — придбані. Ми звикли чистити зуби кожного ранку. Тож ми можемо звикнути до щоденного навчання і прослуховування аудіокурсів з саморозвитку, до занять спортом — до чого завгодно. Фактично, ви можете скасувати погану звичку і замінити її гарною.

Фото: unsplash.com

Ставте цілі

«Це найбільш ефективний метод» — говорить Брайан Трейсі.

Коли люди приходять до нього на навчання, він дає їм зошити. Кожного дня потрібно записувати в нього 10 цілей. Це можуть бути одні й ті ж самі цілі, але вони можуть і змінюватись. Кожного дня перегортайте сторінку і пишіть 10 цілей по пам’яті. Це займає 3-4 хвилини. Щоденне повторювання цілей налаштує вашу підсвідомість на їх досягнення. Спробуйте писати цілі впродовж місяця. Потім порівняйте першу та останню сторінки — цілі можуть змінитись: деякі зникнуть, деякі будуть зовсім по-іншому сформульовані. Брайан Трейсі говорить, що він робить це кожного дня впродовж 30 років.

«Написання цілей включає всі закони всесвіту, які направлені на їх завершення. Навіть якщо ви записали їх лише один раз — це допоможе. А щоденне записування цілей тільки посилить ефект» — говорить Трейсі.

Фото: freepik.com

Навчіться тайм-менеджменту

Завжди плануйте наступний день. робіть це ввечері, а зранку переглядайте план ще раз. Це стосується короткочасних цілей, завдань на день або тиждень. Запишіть всі свої плани та розподіліть їх за принципом 20/80. Це означає, що 20% завдань — першочергові, які принесуть вам найбільше користі, 80% — всі інші завдання. Коли ви прокинетесь зранку, перегляньте список та починайте виконувати перші 20% завдань, а вже потім решту.

Фото: freepik.com

Турбуйтесь про своє здоров’я

Головна ваша ціль — дожити до 80-90 років, а для цього необхідно слідкувати за здоров’ям. Виділіть це як пріоритет. Якщо ви будете здоровим, покращиться ваша працездатність, вміння концентруватись на чомусь.

  • Займайтесь спортом, а якщо не маєте такої можливості — виділіть час для щоденної прогулянки. 30 хвилин ходьби в швидкому темпі кожного дня і вже за місяць ви побачите позитивні зміни.
  • Слідкуйте за харчуванням. Для того, щоб не набирати зайву вагу, достатньо відмовитись лише від 2 продуктів — муки і цукру. Люди, які не можуть схуднути роками, ставали стрункішими лише за декілька тижнів завдяки цій простій дієті.

Фото: unsplash.com

Правильно відпочивайте

Ввечері працездатність значно менша, ніж зранку. Тому якщо ви засиджуєтесь перед телевізором або з гаджетом допізна — ви витрачаєте час, який могли б витратити на відпочинок вночі та на роботу вранці.

«Всі успішні люди лягають спати близько 10 вечора. Вони сплять 7-8 годин і цього часу достатньо для того, щоб набратись сил»

Це допоможе вам впоратись із хронічним недосипом. Вже через тиждень такого режиму ви відчуєте значні покращення самопочуття. 

Фото:  Gloria Lombardi

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше