Топ-10 порад як швидко прибрати в квартирі

Топ-10 порад як швидко прибрати в квартирі
Поширити в соціальних мережах:

Життя стає простішим разом із порадами сайту 2+2.

Вчені кажуть, що прибирання – це чудовий спосіб боротьби зі стресом та негараздами. Нам здається, що прибирання часто викликає додатковий стрес. Ми знайшли кілька методів як зробити процес прибирання легшим та швидшим.

Мийте оселю зверху донизу

Груба помилка під час прибирання: братися спочатку за одне, потім перескакувати на інше. У професійного прибирання є чіткий напрямок – зверху вниз: спочатку люстра, карнизи, штори, верхівки ящиків і шаф, потім вже поверхні і техніка, підвіконня. І тільки в останню чергу, коли ви струсили весь бруд і пил «по верхах», можна братися за пилосос і миття підлоги.

Пил у вузьких щілинах

У сучасних пилососів є додаткові насадки, але навіть вони часто не можуть впоратися з дуже вузькими деталями інтер'єру. У такому випадку може допомогти саморобна одноразова насадка з втулки від туалетного паперу. Картонку можна зігнути і зім'яти як тільки вам завгодно і без проблем просунути навіть у важкодоступні місця.

Олійні плями на килимі

Напевно, кожній людині колись трапляється пролити якусь маслянисту рідину на улюблений килим. З цією неприємністю за дві секунди впорається сода (або крохмаль), засіб для миття посуду і оцет. Сода вбере в себе деяку кількість рідини, а поєднання двох інших продуктів виведе плями остаточно.

Застеліть полиці холодильника пергаментом

Миття холодильника – ціла пригода, на яку багато хто наважується зовсім не так часто, як хотілося б. Воно й зрозуміло: розвантажувати холодильник, діставати всі скляні полички і відмивати їх до блиску – сумнівне задоволення.

Вам допоможе проста порада від професіоналів: застеліть полиці пергаментом для випічки. Він прекрасно впорається з утриманням рідин і вбереже скло від липких плям.

Часте прибирання «гарячих точок» дозволить рідше мити підлогу в квартирі

Щоб рідше доводилося мити підлогу, потрібно всього лише стежити за «гарячими точками» від яких сміття розноситься по всьому будинку. Зазвичай найпроблемніші місця в квартирі – це передпокій і простір навколо туалету, плити та раковини. Для підтримки ідеального порядку досить один раз на день прибирати в цих зонах, тоді про часте миття підлоги можна буде забути.

Ненависний унітаз

Візьміть універсальний засіб для чищення сантехніки та додайте його в підставку для йоржика. Таким чином, при кожному використанні ви будете робити міні-прибирання і дезінфекцію унітазу. До того ж цей спосіб допомагає боротися з неприємним запахом. А міняти засіб для чищення в ємності потрібно не рідше ніж раз на тиждень.

Вікна краще мити у похмуру погоду

Зазвичай господині намагаються приурочити процес миття вікон до сонячного і теплого дня, щоб кожна плямочка була добре видима. Насправді це помилка, адже засіб для полірування скла і навіть проста вода миттєво висихають, залишаючи сліди, з якими важко боротися. Перенесіть миття вікон на хмарний день, і зусиль на цей процес витратиться набагато менше.

Провітрюйте ванну кімнату

Після прийняття душу і після прання ванну кімнату необхідно провітрювати. При підвищеній вологості і температурі дуже швидко утворюється цвіль, з якою боротися дуже важко і, головне, затратно по часу. Хороша вентиляція або просте провітрювання не дозволять утворитися грибку і неприємному запаху, а значить, заощадять масу часу при збиранні.

Крем для бриття

Очистити поверхні з нержавіючої сталі, а також змішувачі можна, нанісши на них крем для гоління, а потім витерши насухо. Підійде навіть найдешевший крем.

Порядок у ящиках

Рушники та одяг, які зберігаються в висувних ящиках, найкраще складати вертикально і розміщувати рядами – так буде простіше знайти потрібну річ.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій
«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій

Для науково-технічного прогресу війна часто стає каталізатором до стрімкого розвитку…

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Читати більше