Топ-10 фактів про світ, які вразять навіть скептиків

Топ-10 фактів про світ, які вразять навіть скептиків
Поширити в соціальних мережах:

Вважаєте, що знаєте все на світі? Пропонуємо вам перевірити себе за допомогою цікавої добірки!

  • Є причина, чому ми забуваємо, навіщо йшли, коли приходимо в іншу кімнату

Як кажуть психологи, коли ми переступаємо поріг, це змушує спрацьовувати "кордон подій" – механізм, який допомагає відокремлювати один набір спогадів від іншого. Тобто мозок направляє в "архів" ті думки, які народилися в голові в попередньому приміщенні, звільняючи місце для вражень і завдань в новому. Завдяки "кордону подій" ми легко переключаємось на виконання нових справ і упорядковуємо отриману інформацію.

  • Ворони краще, ніж люди, знають, що таке справедливість

Ворони майже завжди діють спільно і ділять добуту їжу так, щоб кожному дісталася рівна частина. Якщо ворони помічають, що хтось із них бере більше належної частки, інші птахи тут же втрачають довіру до шахрая і не співпрацюватимуть з ним надалі.

  • Юлій Цезар потрапив в полон до піратів, які вимагали викуп у 620 кг срібла

Згідно із записами, Цезар, почувши їх вимогу, розлютився, бо вважав, що вартий більшого, і змусив підняти ціну до 1 550 кг срібла. Поки римляни збирали гроші, Цезар грав з піратами в ігри, читав їм вірші, співав пісні і поводився з ними, як зі своїми підлеглими. Однак, незважаючи на подібні прояви дружелюбності, він попередив своїх викрадачів, що, як тільки звільниться, повернеться і карає їх. Мабуть, пірати йому не повірили, проте Цезар стримав слово: коли його викупили, він зібрав флот, повернувся на острів, де його тримали, стратив піратів, забрав своє срібло і заодно прихопив інші піратські скарби.

  • В Букінгемському палаці цілий рік жив хлопчик, який крав нижню білизну королеви Вікторії

Фото: scalarchives / wikimedia

14 грудня 1838 року нічний швейцар в одній з кімнат Букінгемського палацу зловив хлопчика, який був весь вимазаний сажею. На хлопчику було двоє штанів, а з його кишень випало кілька пар жіночої білизни. З'ясувалося, що хлопчик ховався за меблями або всередині димоходів протягом дня, а вночі гуляв по палацу. Іноді під час королівських зустрічей він ховався під столом і підслуховував. Коли хлопчик був голодний, він просто брав їжу на кухні, а свої речі іноді прав у пральні. Так хитрий хлопчик прожив у палаці майже рік. Пізніше його ще тричі ловили в палаці.

  • На Філіппінах є "озеро в озері"

Фото: Google Maps  

На Філіппінах є озеро, яке вважається одним з найбільш унікальних місць на планеті. Озеро Тааль на острові Лусон має власний вулканічний острів, на якому розташоване озеро, що містить острів під назвою Вулкан-Пойнт. Таким чином, це острів в озері на острові в озері на острові.

  • У Франції є страва, яку потрібно їсти, накривши голову серветкою

Фото: RICHARD COTTENIER / NYT  

Цю страву готують з садової вівсянки – невеликий співочої пташки. Спочатку птицю протягом місяця годують виключно фігами, після чого топлять в бренді і смажать протягом декількох хвилин на сильному вогні. А їдять блюдо, накривши голову серветкою. Одні кажуть, що серветка допомагає насолодитися ароматом, інші – що вона призначена, щоб приховати від Бога свій сором за поїдання настільки чудесного створення.

  • У лондонському Тауері є штатна посада під назвою "доглядач воронів"

Фото: Ravenmaster / Twitter  

Тауерські круки – це популяція чорних воронів, які мають особливе символічне значення для Британії, тому ці птахи знаходяться на забезпеченні держави. За ними доглядає спеціально уповноважений член Єменської варти Тауера, який повинен годувати птахів і захищати їх від небезпек.

  • Будь-яка людина, неважливо, жива чи мертва, повинна мати паспорт, щоб подорожувати Францією

Фото: facebook / Archaeology News

Тому в 1974 році єгипетському уряду довелося робити паспорт для фараона Рамсеса II, щоб привезти його тіло до Франції для реставрації. Крім цього, коли літак з тілом Рамсеса приземлився в Парижі, мумію зустріли з усіма почестями, які надаються першим особам держав, незалежно від того, живі вони чи ні.

  • Японські вчені створили пожежну сигналізацію для глухих із димом з васабі

Фото: unbound

Японська компанія Air Water Safety Service розробила пожежну сигналізацію, яка замість звуку використовує запах васабі. При спрацьовуванні датчика гаджет випускає туман, який здатний послужити будильником, але при цьому не викликає печіння в очах. Такий пристрій буде особливо корисним для людей, які не можуть почути звук сигналізації.

  • Французька компанія може створити парфуми з запахом померлої людини

Фото: Florian Rabeau / welt

Катя Апалатегі тримала речі свого чоловіка, щоб зберегти для себе запах коханого. Згодом вона задумала перетворити цей запах на парфуми і заснувала власну компанію.

"Ми беремо особисті речі людини і витягаємо з них запах, який несуть на собі близько сотні молекул, а потім відтворюємо його в формі парфумів", – пояснює Катя.

За матеріалами AdMe

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше