Телеканал 2+2 покаже спецпроект про Другу світову війну

Телеканал 2+2 покаже спецпроект про Другу світову війну
Поширити в соціальних мережах:

Дивіться прем’єру спецпроекту «Невідома війна» в понеділок о 12:00.

14  жовтня на каналі 2+2 відбудеться прем’єра унікального спецпроекту з елементами художньої реконструкції «Невідома війна». Стрічка розповість про найнебезпечніші та найжахливіші методи ведення Другої світової війни, які досі залишались під грифом секретно — інформаційну зброю та техногенні катастрофи.

«Невідома війна» — це документальний спецпроект від творців програми  «Загублений світ», в якому розповідається про тих, хто стояв у витоків техногенних катастроф, які використовували під час Другої світової війни, а саме рукотворних потопів та цунамі, сейсмічної зброї та кліматичних катаклізмів. Крім того, друга частина фільму присвячена інформаційній зброї, яку активно випробовували у ті часи. Автори проекту розкриють історію бельгійського інженера Альберта Газенбрукса, який, потрапивши у лави УПА, вирішив воювати за незалежність України і став диктором підпільної радіостанції під кодовою назвою «Афродіта».

Ведучим спецвипусків став Максим Сухенко, який також є керівником проекту «Невідома війна».

«Друга світова війна — наймасштабніша та найкривавіша подія в історії, результатом якої стали мільйони жертв та скалічені долі простих людей. Здавалось би, ми маємо знати все про ці події, особливо люди, які живуть на пострадянському просторі. Але, як виявляється, нам досі невідома достовірна інформація про наше минуле. Кажуть, що історія написана переможцями. В даному випадку вона просто вигадана, — відмічає Максим Сухенко.

Під час підготовки  спецпроекту «Невідома війна» ми використовували дослідження американських та європейських істориків, вивчали вже розсекречені архіви КДБ, консультувались з істориками, які десятиріччями намагаються відтворити події цієї жахливої війни. Ми намагалися наблизитись до правди, розкриваючи неочікувані, а деколи шокуючі факти про нашу історію».   

До розробки сценарію була залучена група істориків, колекціонерів, історичних реконструкторів, а всі бойові сцени зняті за участі піротехніків і консультантів. Також у проекті «Невідома війна» телеглядачі побачать справжню бойову зброю, знайдену на полях боїв Другої світової війни та відреставровану до первинного стану — кулемети, автомати і гвинтівки. Крім того, під час зйомок були задіяні німецький армійських мотоцикл «BMW R-71» та американський джип «Willys MB».

«Нам було важливо досягти найбільшої достовірності, тому ми дбайливо, наскільки це можливо, ставилися навіть до найменших деталей — знаків розрізнення, нагород, предметів побуту і навіть їжі чи взуття, — розповідає режисер спецпроекту Сергій Зейналов.

Додаткова складність полягала у тому, що події відбуваються не тільки у різні періоди, але й в різних кутках нашої країни та світу — Карпати, Нормандія, Дюнкерк і Африка. Все це нам довелось шукати у Києві: за межами міста ми знайшли африканські пейзажі, в Пирогово знімали горбисті ліси, а домівки — у всіх музеях міста».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  1. ТОП-5 кращих фільмів про українських захисників
  2. «Додому»: Вийшов перший трейлер українського фільму, який змагатиметься за Оскар
  3. «Було не до жартів»: Що не потрапило в кадр «Братів по крові»
Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС

Про зруйновану Каховську ГЕС, яка утримувала одне з найбільших водосховищ Європи…

Загадкове зникнення екіпажу судна «Марія Целеста» понад століття тому: нова теорія розвитку подій
Закуповували зерновози та суховантажі: росія ще з 2021 року готувалася до викрадення українського зерна
Закуповували зерновози та суховантажі: росія ще з 2021 року готувалася до викрадення українського зерна

Але, на відміну від 30-х-40-х років 20 століття, кремлю не вдалося приховати свої злочини…

Кремлівський міф про «замерзаючу Європу» розбився вщент: Україна досягла енергетичної незалежності
Кремлівський міф про «замерзаючу Європу» розбився вщент: Україна досягла енергетичної незалежності

Вперше ми здійснили опалювальний сезон за рахунок власних ресурсів…

На телеканалі 2+2 прем’єра документального проєкту «Тайванський вузол»
На телеканалі 2+2 прем’єра документального проєкту «Тайванський вузол»

Про зв’язок України та Тайваню у боротьбі за свободу…

Читати більше