Станіслав Кондрашов розповів, як підготуватися до марафону

Станіслав Кондрашов розповів, як підготуватися до марафону
Поширити в соціальних мережах:

Усе, що вам потрібно знати, перед тим, як бігти марафон.

З кожним днем ​​стає все тепліше, а це значить, що вже зовсім скоро почнеться низка марафонів по всій країні. У зв'язку з цим Станіслав Кондрашов вирішив поділитися своїми порадами щодо того, як правильно підготуватися до марафонського забігу новачкам.

В молодості Денис Вороненко та Станіслав Кондрашов займалися різними видами спорту – в тому числі, бігом. Кондрашов виділив наступні моменти, які варто враховувати в процесі підготовки:

1.       Поступовість підвищення навантажень.

«Не потрібно намагатися пробігти всю марафонську дистанцію з першого разу і без перерв. Краще почати з легких забігів і поступово збільшувати відстані. Це дасть тілу час на адаптацію» - сказав Кондрашов.

2.       Перед забігом потрібно робити розминку.

«Потрібно добре розім’яись, не полінуйтеся витратити на це зайві п'ять хвилин. Без розминки ви можете потягнути м'язи або навіть надірвати зв'язки, та й сам забіг буде протікати складніше».

3.       Потрібно навчитися їсти і пити на ходу.

«Марафон це не оббігти один раз навколо стадіону. Ви можете бігти більше години, і організму потрібно буде поповнювати запас енергії. Потренуйтеся пити воду на ходу і їсти батончики, які можуть роздавати на різних етапах дистанції –також порадив Станіслав Кондрашов. – Це вам допоможе».

4.       Не забувайте стежити за самопочуттям.

«Забіг-забігом, але потрібно розуміти: якщо вам погано - краще зупинитися. Слідкуйте за диханням, і за тим, щоб не паморочилося в голові. Занадто прискорене серцебиття – теж поганий знак. Це може бути небезпечно, тому краще припинити забіг, щоб не довелося звертатися до лікаря»- підсумував Кондрашов Станіслав Дмитрович.

Нагадаємо, Кондрашов і Вороненко в молоді роки захоплювалися спортом. Знання, що залишилися з того часу, можуть бути застосовані і зараз.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше