Смачно і безпечно: готуємо шаурму вдома

Смачно і безпечно: готуємо шаурму вдома
freepik.com
Поширити в соціальних мережах:

Знадобиться мінімум часу, зусиль і трохи фантазії.

Шаурма – один з найпопулярніших стрит-фудів у всьому світі. Та минулого літа в Києві шаурмою з кіоску отруїлися десятки людей. Проконтролювати якість продуктів, які використовують продавці, майже неможливо.

Проте якісна шаурма є чудовим перекусом, оскільки містить м’ясо і овочі. Щоб уникнути неприємних наслідків, її за 15 хвилин можна приготувати вдома. Більше того, політ фантазії тут необмежений: додавати можна все, чого душа забажає.

Пропонуємо один з варіантів приготування смачної шаурми з мінімальними зусиллями.

Інгредієнти для шаурми

Лаваш – 1 великий лист

Куряче філе – 2 грудки (≈500 г)

Помідор – 1 шт.

Огірок – 1 шт.

Капуста (білокачанна чи пекінська – за вашим бажанням)

Морква – 1 шт.

Приправа до курки, перець, куркума – за смаком

Для соусу:

Майонез – 300 г

Кефір – ½ склянки, або сметана – 300 г

Часник – сушений або свіжий

Спеції – за смаком

Як приготувати домашню шаурму

1. Курячі грудки розрізаємо уздовж на дві тонкі пластини. Нарізаємо їх на видовжені шматочки, соломинкою.

2. Змішуємо м’ясо з приправою для курки. Можна використовувати перець, куркуму і все що завгодно. Важливо: не застосовуйте трави – на пательні вони просто згорять.

3. Обсмажуємо курку 5-7 хвилин.

4. Розрізаємо помідор і огірок спочатку навпіл, а потім нарізаємо соломинкою.

5. Нарізаємо капусту. Якщо використовуєте білокачанну – додайте трохи солі і руками витисніть з неї сік.

6. У класичній шаурмі присутня морква, тому за бажанням натираємо одну морквину. Можна додати спеції – перець чи спеціальну приправу для моркви по-корейськи.

7. Готуємо соус. Основа – майонез, до нього додаємо сушений часник або чавимо 1-2 зубчика свіжого. Після цього доливаємо півсклянки кефіру або сметану у пропорції 1:1. Однаково смачно.

8. Збираємо нашу шаурму! Викладаємо інгредієнти у такій послідовності:

  • Лист лавашу змащуємо смужкою із соусу;
  • Викладаємо капусту і моркву;
  • Потім – щедрий шар курятини;
  • На м’ясо – помідори й огірки;
  • Знову змащуємо все соусом, можна додати кетчуп.

9. Загинаємо краї лавашу, як конверт, і скручуємо в рол. Крайню частину лавашу можна змазати соусом, щоб стик «склеївся».

10. Обсмажуємо шаурму з усіх боків, а в першу чергу – у місці стику.

Смачна і безпечна шаурма готова!

Експериментуйте з інгредієнтами, додавайте сир, використовуйте інше м’ясо, викидайте те, що не до смаку. До речі, домашню шаурму зручно брати на роботу.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?

Китайська пропаганда дослівно нагадує російську…

Недемократичне написання і ухвалення, порушення законів: маловідомі факти про конституцію рф
Недемократичне написання і ухвалення, порушення законів: маловідомі факти про конституцію рф

Зміни в документі відобразили перехід росії до суперпрезидентської форми влади…

Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»
Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»

Викликає аномальне згортанням білків і робить дірки у мозку…

Таємниця Місяця: у 1962 році співробітник НАСА виявив, що супутник Землі в середині порожній
Читати більше