Знадобиться мінімум часу, зусиль і трохи фантазії.
Шаурма – один з найпопулярніших стрит-фудів у всьому світі. Та минулого літа в Києві шаурмою з кіоску отруїлися десятки людей. Проконтролювати якість продуктів, які використовують продавці, майже неможливо.
Проте якісна шаурма є чудовим перекусом, оскільки містить м’ясо і овочі. Щоб уникнути неприємних наслідків, її за 15 хвилин можна приготувати вдома. Більше того, політ фантазії тут необмежений: додавати можна все, чого душа забажає.
Пропонуємо один з варіантів приготування смачної шаурми з мінімальними зусиллями.
Інгредієнти для шаурми
Лаваш – 1 великий лист
Куряче філе – 2 грудки (≈500 г)
Помідор – 1 шт.
Огірок – 1 шт.
Капуста (білокачанна чи пекінська – за вашим бажанням)
Морква – 1 шт.
Приправа до курки, перець, куркума – за смаком
Для соусу:
Майонез – 300 г
Кефір – ½ склянки, або сметана – 300 г
Часник – сушений або свіжий
Спеції – за смаком
Як приготувати домашню шаурму
1. Курячі грудки розрізаємо уздовж на дві тонкі пластини. Нарізаємо їх на видовжені шматочки, соломинкою.
2. Змішуємо м’ясо з приправою для курки. Можна використовувати перець, куркуму і все що завгодно. Важливо: не застосовуйте трави – на пательні вони просто згорять.
3. Обсмажуємо курку 5-7 хвилин.
4. Розрізаємо помідор і огірок спочатку навпіл, а потім нарізаємо соломинкою.
5. Нарізаємо капусту. Якщо використовуєте білокачанну – додайте трохи солі і руками витисніть з неї сік.
6. У класичній шаурмі присутня морква, тому за бажанням натираємо одну морквину. Можна додати спеції – перець чи спеціальну приправу для моркви по-корейськи.
7. Готуємо соус. Основа – майонез, до нього додаємо сушений часник або чавимо 1-2 зубчика свіжого. Після цього доливаємо півсклянки кефіру або сметану у пропорції 1:1. Однаково смачно.
8. Збираємо нашу шаурму! Викладаємо інгредієнти у такій послідовності:
- Лист лавашу змащуємо смужкою із соусу;
- Викладаємо капусту і моркву;
- Потім – щедрий шар курятини;
- На м’ясо – помідори й огірки;
- Знову змащуємо все соусом, можна додати кетчуп.
9. Загинаємо краї лавашу, як конверт, і скручуємо в рол. Крайню частину лавашу можна змазати соусом, щоб стик «склеївся».
10. Обсмажуємо шаурму з усіх боків, а в першу чергу – у місці стику.
Смачна і безпечна шаурма готова!
Експериментуйте з інгредієнтами, додавайте сир, використовуйте інше м’ясо, викидайте те, що не до смаку. До речі, домашню шаурму зручно брати на роботу.