Скільки незайманих африканок потрібно для королівського весілля?

Скільки незайманих африканок потрібно для королівського весілля?
unsplash
Поширити в соціальних мережах:

Одна? Дві? Насправді, ні – має бути 60 тисяч незайманих дівчат! Що тут скажеш – справді, весілля з королівським розмахом!

Королівство Есватіні – держава на півдні Африки. Донедавна вона мала іншу назву – Свазіленд. Змінити назву довелося через досить просту причину – королівство часто плутали зі Швейцарією. Switzerland і Swazilend – дійсно можна сплутати.

«Куди ми б не їздили за кордон, люди відносять нас до Швейцарії» – прокоментував зміну назви король держави, Мсваті III.

Королівство існує з 1836 року і досі зберігає свої дивні традиції. Як і в арабських країнах, чоловікам в Есватіні дозволено мати необмежену кількість жінок. Звичайно ж, більше за всіх дружин може мати король держави. 

Щороку в країні проводиться фестиваль, на якому збираються всі дівчата Естватіні для того, щоб король обрав одну з них для шлюбу. У попередника Мсваті III, Собуза II було 70 дружин – по одній на кожен рік життя. Вибір дружини для вождя – наймасштабніша подія року.

Фото: unsplash.com

Фотограф Сергій Каптілкін відвідав гучну подію і розповів всьому світу, як проходить вибір дружини для короля.

Свято проводиться кожного року на День народження короля (це одночасно і День незалежності, і Свято очерету). Дівчат звозять з усієї країни вантажівками та селять в імпровізованих таборах. В чистому полі розбивають намети, розводять великі багаття. 

Головна умова – вся територія повинна бути огороджена гілками очерету. В Есватіні мати такий паркан дозволено тільки королю і його матері – це дуже престижно. Тож кожна дівчина привозить з собою декілька гілок рослини. 

Фото: unsplash.com

«Скільки ж там дівчат?» – запитаєте ви. Достатньо, щоб огородити територію розміром з величезний спортивний стадіон – 60 тисяч!

Для того, щоб відбулося це свято, король навіть оголошує додаткові канікули для дівчат. Ще одна обов’язкова умова відвідування конкурсу на дружину – цнота. Всі дівчата мають бути незайманими. 

Звісно ж, ніхто не перевіряє цноту у 60 тисяч жінок. Для того, щоб жінка знов стала незайманою, їй потрібно пройти обряд у священика. Він читає коротку проповідь і вдягає на неї спеціальний пояс.

Фото: unsplash.com

Як проходить власне вибір нареченої – ніхто не знає. Але відомо, що після того, як король обирає дружину, всі інші дівчата ще на тиждень залишаються на фестивалі для святкування Дня народження короля з новою дружиною.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше