Скільки коштує розкрутка сайту та від чого залежить ціна?

Скільки коштує розкрутка сайту та від чого залежить ціна?
Поширити в соціальних мережах:

Пошукове просування сайту коштує недешево...

З одного боку все логічно: інтернет-проєкт у майбутньому приноситиме величезні гроші, тому з його власника і вимагають величезних сум. Проте з іншого боку – а як зрозуміти, що вас не дурять і вимагають реальну вартість за роботу? Для цього треба розібратися, як взагалі формується ціна.

Від чого залежить вартість просування сайту?

Попри те, що на ринку SEO-послуг вже сформувалися деякі принципи ціноутворення, кожна компанія має свої розцінки на просування сайту. Причина тут у тому, що будь-який тариф розраховується з урахуванням наступних факторів:

Популярність. Чим довше компанія працює на ринку – тим дорожче коштують її послуги. Звертаючись до таких фірм, власники сайтів платять здебільшого за розкручений бренд, ніж за послуги. Можна знайти фахівців, які зроблять роботу дешевше і навіть краще, але великому бізнесу «не солідно» співпрацювати з маловідомими SEO-студіями. І багатьох замовників це влаштовує.

Вартість послуг профільних спеціалістів. У штаті компанії працюють програмісти, дизайнери, копірайтери, контент-менеджери. І кожен із них отримує свою зарплату. Зрозуміло, що в залежності від досвіду та навичок в одній компанії програміст може отримувати більше, в іншій – менше. Звідси й різниця у ціні.

Масштаб компанії. У великих фірмах може працювати багато непрофільних співробітників (секретарки, охоронці, юристи, бухгалтери). Їм теж треба платити зарплату, а витрати на їх утримання зазвичай включаються у вартість просування сайту.

Як підібрати SEO-компанію для співпраці?

Хоча ціноутворення доволі заплутане, знайти SEO-студію для співпраці не так і складно. Для початку запросіть комерційну пропозицію – і обов'язково з детальною вказівкою, яка робота скільки коштує. Якщо компанія відмовиться це робити, а наполягатиме на пакетному рішенні – сміливо відмовляйтеся від співпраці з нею (благо SEO-студій на ринку достатньо). Таким простим способом зберіть прайси від різних виконавців, порівняйте їх та вибирайте оптимальний для вас варіант.

Що стосується способу оплати, то краще за все розраховуватися з підрядником раз у місяць. Він створюватиме план робіт на майбутній період, а від цього і ціна може щоразу «плавати». Від фіксованої щомісячної оплати краще відмовитись, оскільки для кожного сайту потрібен свій підхід, і однакової для всіх вартості бути просто не може.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій
«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій

Для науково-технічного прогресу війна часто стає каталізатором до стрімкого розвитку…

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Читати більше