Шокуючі дослідження: найстаріша єгипетська мумія в історії людства «Джинджер» була вбита ножем у спину

Шокуючі дослідження: найстаріша єгипетська мумія в історії людства «Джинджер» була вбита ножем у спину
Поширити в соціальних мережах:

Його тіло дуже добре зберіглося, у тому числі і руде волосся…

Ви знали, що найстаріша єгипетська мумія в історії людства зберігається в Британському музеї з 1901 року, а знайдена вона була ще в 1896 році?! Йдеться про мумію молодого чоловіка, якого вбили в спину ножем, а поховали близько 5100 років тому, тобто це перша додинастійна мумія з Єгипту, яку пізніше прозвали Джинджер.

Його тіло дуже добре зберіглося, в тому числі і руде волосся, за яке його власне і прозвали Джинджер. Дослідження показали, що смерть юнака настала, коли йому було близько 18-21 року.

Джинджер знайшли у Гебелейні (Єгипет) ще до того, як було розроблено муміфікацію. У період, коли він жив, людські останки поміщали у неглибокі могили у прямий контакт із гарячим сухим піском, що поглинав воду в організмі. Без вологи бактерії не можуть розмножуватися та викликати гниття, а тіло зберігається.

На сьогоднішній день неясно, чи була муміфікація Джинджера навмисною чи ні. Хоча, оскільки його поховали з кількома гончарними судинами, цілком імовірно, що муміфікація була результатом методів консервації тих, хто його ховав. Він лежить у згорнутій позі ембріона, звичайній для поховань на той час.

Експерти, які проводили дослідження тіла Джинджер, дійшли висновку, що його майже напевно вбили. Швидше за все, він став жертвою навмисного нападу, оскільки його лопатка була пошкоджена, а ребро під нею зламане, як за ножового поранення. Ймовірно, він був заколотий мідним або крем'яним лезом довжиною не менше п'яти дюймів, а комп'ютерна томографія підтвердила, що його було поранено в спину.

Також цікаво і те, що на його правій руці видно татуювання бика – ця тварина була представлена як символ сили та мужності в Єгипті. Це – найстаріше відоме образне татуювання у світі.

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше