Що робити, коли на свята сумно

Що робити, коли на свята сумно
Поширити в соціальних мережах:

Довкола вас тільки й розмов про свята? Всі щасливі та заклопотані, довкола прикраси і вогники, а у вас на душі коти скребуть? Не впадайте у депресію, ми знайшли для вас кілька хороших порад.

Ви не самотні!

Легко думати, що кожен любить свята – веселощі, ялинки, святкові вечірки, сімейні посиденьки та обміни подарунками. Більшість людей вважають, що свята – найдратівливіший період і дійсно впадають в апатію.

Редакція сайту 2+2 знайшла кілька порад: що робити, коли на свята вам сумно.

Робіть щось інше

Ненавидите збиратися щороку на свята у колі родини? Щоразу святкуєте однаково? Спробуйте змінити план дій.

Якщо маєте певні заощадження, краще взяти коротку відпустку і полетіти туди, де сонячно і тепло. Зміна клімату та відсутність нагадування про свята точно збадьорять вас.

Діліться

У вас точно є купа непотребу вдома. Для вас – це сміття, яке заважає у домі, для інших – необхідні речі. Під час свят діє купа благодійних ярмарок абощо. Віддайте свої речі іншим, проведіть час із людьми, до яких доля не всміхається. Так ваше серце наповниться добротою.

Будьте запрошувачем

Будьте тим, хто запрошує. Зараз пояснимо. Ви сидите вдома і скиглите, що вас нікуди не кличуть? Кличте самі! Запрошення можуть бути простими: футбольний матч з друзями; свято у вашому місті з сусідами, випити кави чи сходити у кіно. Таким чином ви напрацюєте проактивність.

Нейрофізіологи показали, що проактивність працює на зменшення тривоги, даючи вам відчуття контролю. Між диваном і проактивністю – оберіть друге.

Встановіть ціль кінця року

Під час стресових часів ви проходите довгий шлях у боротьбі проти смутку і забуваєте про цілі. Встановіть ціль грудня: фітнес, зміна харчування або здоров'я (можливо, ви, нарешті, захочете навчитися робити стійку на руках або хочете насправді спробувати свої сили в приготуванні їжі). Це може допомогти вам закінчити рік сильним і відчути себе успішним, прищеплюючи почуття гордості і щастя, яке буде панувати над сумом.

Займіться творчою терапією

Відчуваєте, як ваш настрій стає на шляху до речей, які ви любили робити? З депресією, раннє втручання є вирішальним. Займіться будь-якою творчістю. Навіть прослуховування музики (не депресивної) позитивно вплине на ваш стан. Вивчіть колядку, прикрасьте будинок, зробіть кілька зимових фото, намалюйте свої емоції (обличчя Грінча зараз дуже точно опише ваш настрій), спечіть печиво чи пиріг. І не кажіть, що це все дрібнота для діток, а ви доросла людина і не будете займатися дурницями. Можливо, ви і сумуєте, бо не дозволяєте собі займатися такими от дурницями?

Дозвольте собі отримувати задоволення від магії свят!


Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?

Китайська пропаганда дослівно нагадує російську…

Недемократичне написання і ухвалення, порушення законів: маловідомі факти про конституцію рф
Недемократичне написання і ухвалення, порушення законів: маловідомі факти про конституцію рф

Зміни в документі відобразили перехід росії до суперпрезидентської форми влади…

Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»
Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»

Викликає аномальне згортанням білків і робить дірки у мозку…

Таємниця Місяця: у 1962 році співробітник НАСА виявив, що супутник Землі в середині порожній
Читати більше