Що буде, якщо усі люди зникнуть?

Що буде, якщо усі люди зникнуть?
Поширити в соціальних мережах:

Ми часто чуємо про глобальне вимирання тварин, але ж і ми з вами теж тварини. І також можемо опинитися під загрозою вимирання. Тож, що буде, якщо усі люди вимруть?

Питання "що може вбити людство?" хвилювало не одне покоління. Відповідь на нього шукали і астрологи, і екстрасенси, і церковники, і вчені. Нам щороку віщують кінець світу.

Як загинуть люди? Найбільш впливовою версією наразі є теорія Стівена Хокінга. За словами вченого, людству лишилося жити всього 1000 років. Нас вб'є ядерна війна, штучний інтелект, або вірус. Ви скажете, що це – фантастика, але ж Стівен Хокінг не фантаст, а впливовий вчений.

На Землі почалося шосте вимирання усього живого

Так, що ж станеться після кінця? Алан Вайсман, відомий спеціаліст у сфері наукової журналістики, у своїй книзі «Світ без нас» описав найбільш вірогідний варіант розвитку подій. Наслідки нашого зникнення проявляться першої ж доби. Електростанції, що працюють на природному паливі, зупиняться. Усі підземки затопить, адже насоси, що відкачують підземні води, теж зупиняться. Світ швидко порине у темряву. Домашнім улюбленцям також буде несолодко.



Найжахливіші наслідки будуть відчутні за місяць після зникнення людства. Коли на атомних станціях випарується вода, яка охолоджує реактори. Усю планету охоплять Чорнобилі та Фукусіми. Ці вибухи знищать більшість видів, що живуть на Землі.

Людство отримало друге попередження

Через рік на планету впаде дощ із супутників, космічних станцій та іншого мотлоху.

Через 25-30 років планета поступово очиститься від ядерних вибухів. Озоновий шар прийде до нормального стану. І на Землі знову з’являться рослини. Популяції тварин поступово також збільшуватимуться.



Хмарочоси, мости та інші великі споруди, що мають металеву основу зможуть простояти приблизно 300 років. А от Єгипетські піраміди вціліють.

У 2018 році на Землі стане більше руйнівних землетрусів

Приблизно за 2000 років на Землі не залишиться слідів людей. Хто б міг зайняти наше місце? Цим питанням зайнявся професор Люк Бюшер. Він спрогнозував, що через 50 000 000 років, на планеті точно не буде людей. Головним на планеті буде хтось із найвитриваліших видів. А наявність розвинутого інтелекту зовсім не обов’язкова. Динозаври населяли планету мільйони років і рівнем IQ не відрізнялися.

Сподобався матеріал? Читайте більше на 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Читати більше