Росія успішно оминала західні санкції на імпорт зброї: як вони це робили?

Росія успішно оминала західні санкції на імпорт зброї: як вони це робили?
Поширити в соціальних мережах:

Країни цинічно торгували з агресором весь цей час…

Накладені після 2014 року санкції на імпорт зброї росія успішно оминала всі ці 8 років. США, Франція, Німеччина та інші країни Європейського Союзу заплющували очі на це і продовжували торгувати комплектуючими для російської зброї та техніки. Це допомогло агресору накопичити достатньо сил, щоб у 2022 році влаштувати криваву бійню в Україні.

Наприклад, російський безпілотник «Орлан-10», у якому від російського виробника лише корпус. Інші комплектуючі вироблені США, Німеччини, Японії, Китаї та інших країнах. Безпілотник «Форпост» взагалі є копією ізраїльського. Збирають «Форпости» за ізраїльською технологією з американських та німецьких запчастин.

Технікою від французького виробника електроніки Thales до 2020 року було модифіковано понад 1000 російських танків. Тепловізори від цієї компанії використовували під час створення прицільних комплексів «ЕССА», «ПЛІСА», «Сосна-У». Ці приціли дозволяють навіднику чудово бачити ворога за кілька кілометрів навіть уночі. Французькі тепловізори виявили на російських БМД-4, які розстрілювали машини з цивільними у Бучі.

талес

На невеликі військові судна моряки ставлять американські тепловізори. Компоненти зі США також є і в безпілотниках «Форпост», «Застава», «Гранат» та «Орлан-10». На КамАЗ-65225 стоять американські двигуни Cummins та німецькі коробки передач. Ці вантажівки використовують для перевезення ЗРК «Панцир», танків та артилерійських систем.

Італійці за кілька місяців до російського вторгнення в Україну продавали окупантам гвинтівки, пістолети та боєприпаси – і це під час діючого ембарго.

Яким чином Кремль незаконно отримував зброю та начинку для військово-промислового комплексу? Перша лазівка ​​була у тексті рішення Ради ЄС щодо санкцій проти росії з 2014 року – ембарго не стосувалося контрактів, укладених до вторгнення росії до України. Це дозволило виробникам зброї отримувати експортні ліцензії та укладати з росії додаткові угоди в попередні контракти. Найбільше цією лазівкою скористалися Німеччина та Франція, на які припадає 80% усіх поставок.

Друга лазівка ​​стосується товарів подвійного призначення. Їх заборонили постачати російським військовим підприємствам. Але держава може дозволити експорт товарів, якщо вона впевнена, що товари не використовуватимуться у військових цілях. Таке розпливчасте формулювання дозволяло постачати товари подвійного призначення підставним російським фірмам, які перепродавали військовим компаніям.

Детальніше про імпорт зброї до рф – дивіться в сюжеті прямо зараз:

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше