Росія програє інформаційну війну: рейтинги роспропаганди стрімко падають

Росія програє інформаційну війну: рейтинги роспропаганди стрімко падають
Поширити в соціальних мережах:

Якщо в березні росіяни довіряли центральному ТБ на 33%, то в травні — вже на 23%...

Рейтинги роспроганди стрімко падають, про це повідомляє центр протидії дезінформації при РНБО України. Якщо в березні росіяни довіряли центральному ТБ на 33%, то в травні — вже на 23%.

Поразка «спецоперації» з «денацифікації» України стає очевидною для мешканців найвіддаленіших від москви міст росії. За опитування міжнародної рекламної групи GrupM «Accelerate research», тільки 23% росіян вірять ТВ-пропаганді про війну в Україні. Дедалі більше росіян шукають правду в альтернативних джерелах, оскільки тільки там вони можуть побачити наші міста до війни і після «звільнення». Почути, як у «вільному від нацистів» Херсоні озброєні військові змушують мешканців вибачатися на камеру за те, що вони не зустрічали їх із квітами та називали їх «орками». І все для «красивої картинки», де соловйов і Ко виправдає російське вторгнення та загибель військових за «русский мир». Але ефект такої стратегії роспропаганди для пересічного росіянина з кожною «похоронкою» та зростанням цін стає все меншим.

Табір прихильників путіна зменшується кожного дня. У багатьох містах відбуваються акції протестів проти війни. За це влада рф розгорнула справжнє полювання на тих, хто не підтримує її політику та з лютого місяця затримала понад 15,5 тисяч людей. Під приводом так званого закону про фейки понад 100 людей стали фігурантами  кримінальних справ. У телеграмі створюють чати на кшталт «Комітету захисту від зрадників», де збирають данні на «ворогів» - людей з альтернативними поглядами.

Через поразку «спецоперації» звільняють та понижують у званнях вищий офіцерський склад армії рф. Такий підхід максимально деморалізує окупантів. Їхні військові частини закидані рапортами на звільнення та відмову їхати на війну. Попри це завдяки репресивному медійному  середовищу, більшість росіян досі підтримують дії путіна. Тому не слід розраховувати, що зміна громадської думки в рф змусить кремль зупинити бойові дії.

Проте у путіна наразі немає «хороших» піар-сценаріїв виходу з війни, які б не призвели до падіння рейтингів. Реальним важелем впливу щодо завершення війни залишається наступальна тактика ЗСУ та міжнародна ізоляція кремлівського режиму.

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше