Рейтинг продуктів, які нас убивають

Рейтинг продуктів, які нас убивають
Поширити в соціальних мережах:

Їжа-вбивця в твоєму холодильнику!

Усі корисні та шкідливі елементи потрапляють у наш організм разом з їжею. Та є продукти не лише шкідливі, а смертельно небезпечні. Сайт 2+2 зібрав рейтинг такої їжі.

  • Ковбаса, балик, сосиски


Редакція плакала, коли дізналася, що улюблені всіма нами продукти – це просто кладязь нітратів, натрію й іншої хімії. Вони не лише негативно впливають на організм, але й викликають звикання! Онкозахворювання, цукровий діабет, порушення роботи серця – все це наслідок вживання м’ясних делікатесів. За результатами одного з досліджень, постійне вживання такої їжі школярами призводить до зниження можливості сприймати інформацію під час навчання.


Альтернатива: обрати виробника, якому довіряєш або ж готуй ковбаси та сосиски вдома. Зараз для цього безліч пристосувань та рецептів.

  • Соняшникова олія

Неймовірно, але факт. Багато виробників використовують для її виробництво ГМО та трансжири. Останні – ідеальне підґрунтя для розвитку серцево-судинних хвороб та хвороби Альцгеймера. Особливо небезпечна рафінована олія. В її складі є вільні радикали. Їх вживання прискорює старіння організму та викликає ріст ракових клітин.

Альтернатива: для смаження ідеально підійде кокосова олія. Вона дорожча, але для використання на пательні її треба в рази менше, ніж звичайної. Тому і вистачає її на довше. Для салатів краще брати оливкову олію.

  • Шашлик та барбекю

Як не прикро це писати, але так – вони теж не корисні. Але не поспішай засмучуватися, є варіанти. Для початку пояснимо: під час смаження на відкритому вогні у м’ясі виробляється поліциклічний ароматичний вуглеводень і ароматичні аміни. Ці речовини здатні викликати рак підшлункової залози і молочних залоз.

Альтернатива: можна не відмовлятися повністю від улюбленого шалику. Але треба маринувати його самому. Їсти не великі порції і не часто.

  • Енергетичні батончики

 Здавалося б: корисні й поживні, адже вони завжди є на полицях поруч з харчуванням для спортсменів. Але не все так просто. Якщо все ваше спортивне навантаження – це шлях з дому на роботу й назад, то для організму енергетичний батончик стане не просто стресом, а вибухом калорій. У складі таких батончиків є кукурудзяний сироп, трансжири й інши консерванти. Грубо кажучи – це повноцінний десерт.

Альтернатива: якщо ви хочете взяти щось для перекусу – краще оберіть яблуко чи банан. Або ж обираючи енергетичний батончик, читайте склад: є й такі, які зовсім не містять цукру. Правда, коштують вони дорожче, бо готують їх з якісних і корисних речовин: сушених або перетертих фруктів та ягід.

  • Гіркий мигдаль

Купуючи цей вид горіхів треба бути особливо уважним. Як правило, в продаж поступає солодкий. Але якщо помилилися – викидайте покупку. В гіркому мигдалі міститься цианід. У Новій Зелландії такі горіхи взагалі заборонили продавати.

Альтернатива: інший різновид горіхів.

  • Поварена сіль

Звичайна кухонна сіль – це джерело корисних елементів. Але якщо в їжу потрапляє сіль, оброблена при 650 градусах Цельсію, в ній не лише не лишається нічого корисного, а й навпаки. Корисні елементи замінює йодид калію. Завдяки цьому може піднятися тиск, виникнути проблеми з нирками, щитовидною залозою і печінкою.

Альтернатива: натуральна сіль.

  • Несвіжий рис

Намагайтеся зварити рису стільки, щоб тобі вистачило повечеряти. Якщо залишити рис при кімнатній температурі на ніч, то на його поверхні з’являються бактерії Bacillius Cereus. Потрапляння їх в організм викликає судому, діарею і блювоту. Причина – токсини, які виробляє бактерія.

Альтернатива: варити рис меншими порціями. Залишки – берегти в холодильнику.

  • Крабові палички

 

Насправді цей продукт не має жодного відношення до крабів. Його склад: очищений рибний білок, барвники, всілякі загущувачі та стабілізатори, покращувачі смаку, яєчний білок, консерванти. Одним словом – хімія.

Альтернатива: купити філе риби, порізати тоненькою соломкою й використовувати для салатів.

  • Пельмені

Зараз мова не про домашні, приготовані твоєю мамою, дружиною чи навіть тобою. Здавалося б, у складі цього продукту не знайти нічого небезпечного. Проте часто за написом спеції та приправи ховаються ароматизатори, добавки з ГМО та барвники. Крім того, м’ясо. Часто, виробник використовує начинку з соєю та рослинними жирами.

Альтернатива: домашні пельмені, в які ти самостійно обираєш м’ясо та готуєш фарш.

  • Печиво

Обрали його окремим пунктом, який об’єднав у собі ще кілька абсолютно не корисних продуктів: цукор,  маргарин та очищену муку. Цукор – викликає звикання, підвищує рівень глюкози в організмі, викликає серцево-судинні захворювання. Маргарин – виробляється з гідрогенізованної соняшникової олії. В його складі трансжири, які негативно впливають на роботу серця і підвищують рівень холестерину. Очищена мука – не несе в собі жодних корисних речовин. Навпаки – надлишок вуглеводів стає ідеальним підгрунтям для розвитку злоякісних бактерій, викликає бродіння.

Альтернатива: використовувати борошно грубого помолу. Важливо слідкувати за датами. Бо після завершення строку споживання змінюється смак, борошно починає гірчити. Цукор замінити на мед. А маргарин – на якісне масло або оливкову олію.

Обирайте корисну їжу і будьте здорові!
 

 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше