Революції, повстання та громадянська війна: американський експерт розповів, що чекає на росію після путіна

Революції, повстання та громадянська війна: американський експерт розповів, що чекає на росію після путіна
Поширити в соціальних мережах:

А наступник диктатора не дотримуватиметься демократичних поглядів…

«Підготовка до остаточного колапсу радянського союзу та розпаду російської федерації» - з такою назвою про майбутнє росії вийшла стаття експерта з безпеки авторитетного американського аналітичного центру Hudson Institute та колишнього радника Міноборони Великобританії Люк Коффі.

«Кордони російської федерації через десять або двадцять років, ймовірно, не будуть виглядати на карті так само, як сьогодні, - каже Коффі.

На його думку, росія продовжуватиме «фрагментуватися», однак це станеться не так різко, як у випадку із радянським союзом. Через бажання національних республік від'єднатися від росії країна має пройти через низку «жорстких конфліктів» - таких, як війна в Чечні в 1990-х роках, вважає експерт.

Ризик революції, повстання чи громадянської війни в росії, за словами дослідника, зростає, якщо зважати на той факт, що з війни в Україні повернуться «тисячі безробітних ветеранів», серед яких багато представників етнічних меншин. Коффі вважає, що колишні військові виявлять у рідних містах та селах повну відсутність перспектив, що уможливить «боротьбу за незалежність».

Якщо російська держава впаде, то на перший план вийдуть творці «приватних армій»: наприклад, засновник ПВК «Вагнера» євген пригожин чи голова Чечні рамзан кадиров. Вони матимуть змогу скористатися послугами десятків тисяч ветеранів і стануть «основними носіями влади» після падіння путінського режиму, вважає Коффі.

Експерт припускає, що наступник володимира путіна не дотримуватиметься демократичних поглядів – якраз навпаки.

«Одразу після режиму президента путіна будь-хто, хто прийде йому на зміну, буде таким самим націоналістичним та авторитарним (лідером), як і він», — пише Коффі.

За його словами, надії на «поміркованого» російського президента, який хотів би «миру з сусідами та реформ усередині країни», є вкрай наївними.

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?

Китайська пропаганда дослівно нагадує російську…

Читати більше