Прогнози про війну між росією та Україною: експерти вважають, що Україна здобуде перемогу у 2023 році?

Прогнози про війну між росією та Україною: експерти вважають, що Україна здобуде перемогу у 2023 році?
Поширити в соціальних мережах:

Як саме це станеться і в який термін…

Нещодавно Президент України Володимир Зеленський заявив про те, що 2023 рік стане вирішальним для результату військового конфлікту. Уряд у Києві неодноразово давав зрозуміти, що хоче закінчити війну якнайшвидше, адже чим довше вона триватиме, тим більший ризик того, що росія доб'ється хоча б часткової перемоги.

У питаннях військової та фінансової допомоги Україна сильно залежить від Заходу, тому путін робить ставку на «втому» від війни у США та Європі. Якщо Захід різко обмежить підтримку України, Київ буде змушений піти на болючі поступки москві. Ось чому головна мета Зеленського — переконати західних союзників збільшити постачання зброї, щоб якнайшвидше завершити війну.

А путін, навпаки, хоче втягнути Україну в затяжний військовий конфлікт або, принаймні, переконати в цьому Захід. Його розрахунок полягає в наступному: якщо західні глави урядів зрозуміють, що про швидку перемогу України не може бути й мови, вони посилять тиск на Київ, щоб спонукати його вести переговори з москвою. Тоді у путіна з'явиться шанс зберегти окуповані українські території.

Глава мід росії сергій лавров нещодавно заявив агентству тасс, що росія, як і раніше, прагне до «демілітаризації та денацифікації» України. Це означає, що демократично обраний уряд Зеленського має замінити проросійський режим, а українські збройні сили будуть де-факто розпущені. Про це пише BILD, а також дає прогнози на 2023 рік у війні між росією та Україною і наводить думки експертів.

Український уряд та міжнародні експерти очікують нової ескалації бойових дій наприкінці зими – на початку весни. Від цих дій залежатиме хід війни у 2023 році, вважають в Інституті глобальних змін Тоні Блера. Головне питання: чи вдасться росії чинити тиск на Україну шляхом відновлення наступальних операцій чи ЗСУ зможуть звільнити ще більше територій і відтіснити російські війська? Експерти американського Інституту вивчення війни вважають, що росія готує новий наступ і не виключають, що його метою буде Київ, куди армія росії рушить з боку білорусі.

Колишній головнокомандувач сухопутних військ США в Європі Бен Ходжес вважає, що кремлю рано планувати парад перемоги на вулицях української столиці. Він переконаний, що Україна виграє війну «ймовірно, 2023 року». Завдяки обладнанню та обмундируванню, отриманому з Великобританії, Канади та Німеччини, українські військові підготовлені до зими краще за російські, стверджує американський генерал у відставці. За його прогнозами, навіть Крим «повністю повернеться під контроль України до кінця 2023 року».

Російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський також упевнений у тому, що крапку у війні поставить Україна, проте у своїх прогнозах він менш оптимістичний, ніж Ходжес. На думку Піонтковського, шанси на перемогу залежать від того, коли НАТО розширить військову підтримку України і поставить Києву танки, літаки та ракети далекого радіусу дії. Тільки в цьому випадку
«перемога над росією стане неминучою», вважає експерт.

Колишній директор Служби військової розвідки та безпеки Литви Гінтарас Багдонас також вважає, що Україна переможе і станеться це до кінця 2023 року:

«Я не сумніваюся, що Україна переможе і, швидше за все, перемогу буде досягнуто до кінця наступного року. Водночас не варто недооцінювати росію. Насамперед моя думка про перемогу України базується на волі українського народу до боротьби. Ще одним фактором є те, що росія виснажена. Однак слід бути обережними з оцінками можливостей Росії, адже вона ще має величезні резерви. Російські солдати воюють без будь-якої мотивації, а українці, як військові, так і цивільні, мають сильну рішучість, тому в перемозі я не сумніваюся».

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше