Потягом за кордон: 5 маршрутів з України

Потягом за кордон: 5 маршрутів з України
Поширити в соціальних мережах:

Пропонуємо вашій увазі добірку європейських країн, до яких українці можуть вирушити залізницею.

З 11 червня 2017 року стартував безвізовий режим України з Європою. Тепер не треба думати про візу, а можна прихопити з собою новенький біометричний паспорт і поїхати до Європи.

Україна має пряме залізничне сполучення з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Австрією та Румунією. Подорож потягом має свої плюси. Наприклад, квитки завжди мають один і той же тариф, який не залежить від курсу євро. Також можна перевозити більше багажу, на відміну від подорожі лоукостером. Ну і, звичайно, потяг – справжній порятунок, якщо у вас аерофобія.

Звичайно, є й мінуси. Наприклад, тривалість подорожі збільшується, а вартість квитка на потяг нерідко дорожче вартості квитка на літак.

  • Україна – Польща

Київ – Варшава

До Польщі щодня відправляються по чотири поїзди. Наприклад, щодня о 18:30 з Києва курсує потяг Київ – Варшава. Тривалість такої поїздки – 16 годин 29 хвилин. На вокзал "Варшава Західна" поїзд прибуває о 10 годині 59 хвилини. На східний і центральний вокзали поїзд прибуває на півгодини раніше. Під час шляху поїзд робить тривалі зупинки в польських містах. Наприклад, в місті Дорохуськ на годину, в Хелмі на 17 хвилин, Любліні на 27 хвилин і в місті Луків 12 хвилин.

Київ, Львів, Одеса – Перемишль

Новий поїзд Інтерсіті+ йде до польського прикордонного міста Перемишль. На поїзд можна сісти в Києві і у Львові. Крім цих двох головних станцій, поїзд зупиняється в Святошино, Коростені та Підзамче.

Також, з 10 грудня 2017 року "Укрзалізниця" запустила новий поїзд №36/35 Одеса–Перемишль, який ходитиме щодня. Потяг йтиме через Жмеринку, Тернопіль, Львів, Красне, Рудницю, Вапнярку, Хмельницький.

Львів – Вроцлав

Зі Львова також їздить потяг до Вроцлава, із зупинкою в Кракові. Тривалість поїздки – 13 годин.

Ковель – Хелм

Зовсім недавно державна кампанія "Укрзалізниця" запустила ще один щоденний маршрут: Ковель – Хелм. У Хелмі є зручні пересадки до Варшави або Любліна. Поїзд відправляється з Ковеля об 08 годині 37 хвилини, а прибуватиме до Хелма о 10 годині 25 хвилині за місцевим часом. Час в дорозі – трохи менше 2 годин.

  • Україна – Словаччина

До Словаччини можна доїхати на безпересадочному причіпному вагоні: Київ - Братислава. Поїзд ходить 5 днів на тиждень (не ходить по четвергах і п'ятницях), і відбуває о 23 годині 57 хвилин зі станції Київ-Пасажирський.

Зі Львова поїзд відправлятиметься о 10 годині 10 хвилин. Зупиняється в українських містах: Жмеринці, Хмельницькому, Тернополі, Львові, Мукачево і в прикордонному місті Чоп.

У Словаччині поїзд зупиняється в Кошиці, Зволені і прибуває до Братислави о 5 годині 25 хвилин ранку за місцевим часом. Всього в дорозі по маршруту Київ-Братислава – 30 годин.

  • Україна – Угорщина

Щоденний потяг Київ – Будапешт відбуває з вокзалу Київ-Пасажирський о 21 годині 08 хвилин. Поїзд їде через Львів, з якого відбуває о 6 годині 46 хвилини. До Будапешту пасажири прибувають в 18 годин 37 хвилин за місцевим часом, а тривалість такої поїздки – 22 години 29 хвилин.

  • Україна – Румунія

До Румунії ходять потяги з Києва до Бухареста. Поїзд проїжджає через Вінницю, Кам'янець-Подільський і Чернівці. До Румунії потрапляє через місто Вікшани, Сучави, Бакзу. Всього в дорозі поїзд знаходиться 27 годин.

  • Україна – Австрія

З 10 грудня 2017 року "Укрзалізниця" запустила безпересадковий вагон Київ–Відень. Вагон курсує цілорічно щодня. Він відправляється з Києва о 14:07 та прибуває до Львова о 19:50. Зі Львова вагон відправлятиметься о 21:00 та прибуватиме до Відня наступного дня об 11:21.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Біонічні протези: коли людина керує штучною рукою силою думки
Біонічні протези: коли людина керує штучною рукою силою думки

Новітні розробки дозволяють не лише відновити функціональність втрачених кінцівок, але й…

Business Breakfast з Володимиром Федоріним від Forbes відтепер доступний на Київстар ТБ
В нафтогазовій державі не вистачає палива: в росії повідомляють про дефіцит бензину
В нафтогазовій державі не вистачає палива: в росії повідомляють про дефіцит бензину

Все завдяки санкціям та злагодженій роботі ЗСУ, СБУ та ГУР…

«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій
«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій

Для науково-технічного прогресу війна часто стає каталізатором до стрімкого розвитку…

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
Читати більше