Похмілля: Як боротися з наслідками вживання алкоголю?

Похмілля: Як боротися з наслідками вживання алкоголю?
Поширити в соціальних мережах:

Корисні поради, як позбутися похмільного синдрому

Редакція 2plus2.ua розібралася, що таке похмілля та зібрала найкращі поради, як покращити самопочуття після гучної вечірки.

Що таке похмілля?

Похмілля – це отруєння організму. Рівень такого алкогольного отруєння залежить від кількості та якості алкоголю. До факту, природно ми й самі виробляємо алкоголь в шлунково-кишковому тракті, завдяки бактеріям, які там знаходяться і бродять. Але така кількість алкоголю без проблем переробляється нашою печінкою. А от надмірна доза алкоголю вже спричиняє справжні проблеми для нашого тіла.

Оцтовий альдегід – речовина, яка отруює ваш організм під час похмілля. Спочатку страждає печінка, яка першою зустрічається з цим неприємним «гостем». Потім – мозок, у якого навіть при найменшій концентрації оцтового альдегіду починають відмирати клітини. А наостанок алкоголь спричиняє проблеми ще й для серця. Мабуть, всі знають, як воно шалено б’ється зранку після веселого вечора.

Є ще два неприємних супутника похмілля: зневоднення та виснаження. Поборовши цих намісників, ми звільнимося від похмільного стану.

Що ж робити перед вечіркою та після неї, щоб мінімізувати негативний вплив алкоголю? Читайте поради нижче!

Як попередити похмілля 

  • Гарно відпочиньте

Не варто йти на вечірку після шаленого робочого дня. Ваше тіло та мозок виснажені, а випивши пива чи горілки, ви завдасте їм неймовірного стресу. Краще подрімайте декілька годин перед вечіркою. Це дасть організму більше сил для боротьби з алкоголем.  

  • З’їжте клітковини з рослинною олією

Клітковина міститься у свіжих овочах. Салат з овочів, заправлений олією, допоможе побороти подразнення шлунку, яке виникне після випитого алкоголю.

  • Їжте калорійні закуски

Під час вечірки обирайте найкалорійніші закуски. Це зупинить всмоктування алкоголю в кров і ви зможете залишатися в кращому стані довший час.

  • Пийте дозовано

Безпечна доза алкоголю для кожного різна. В середньому це 250 мл пива, 100 мл вина та 25 мл горілки на годину. Такий об’єм алкоголю здорова печінка нейтралізує без особливих проблем.

А також у жодному разі не змішуйте напої. На жаль, негативна дія коктейлів є більш потужною, ніж вживання напою одного виду.

Не варто змішувати біле та червоне вино. Якщо ж доводиться випивати різні напої, то тримайтеся правила: спочатку – легкі напої, потім – більш міцні.

Як позбутися похмілля

Якщо ж зранку ви відчуваєте, що похмілля вас наздогнало – дотримуйтесь таких порад:

  • Пийте розсіл або мінеральну воду

Старий добрий розсіл справді працює: він відновлює водно-сольовий баланс, який порушується в організмі після шаленої дози алкоголю. Мінералка ж відновить електролітні запаси тіла. Комбінуйте ці напої зранку і побачите, як швидко стан покращиться.

  • Приготуйте чай з медом та лимоном

Це ваш порятунок від виснаження. Мед містить велику кількість глюкози, яку тіло переробить в енергію. А в поєднанні з лимоном, що насичений антиоксидантами, та вітаміном С такий чай стане джерелом енергії.

  • З’їжте бульйон

Ще один непоганий варіант для відновлення сил в організмі. Оскільки зранку апетиту немає, а поживні речовини потрібні – зваріть бульйон. Він містить найпростіші поживні речовини, а також воду, яка необхідна для відновлення.

  • Випийте кефір

Кисломолочний продукт пом’якшить роботу шлунку та позбавить болю з нудотою. Але не перестарайтеся з цим напоєм, бо надлишок кисломолочних бактерій може запроторити вас до туалету. 

Лікарі застерігають від вживання нової дози алкоголю для боротьби з похміллям.  Ваша печінка та підшлункова не подякують вам за такі експерименти.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС

Про зруйновану Каховську ГЕС, яка утримувала одне з найбільших водосховищ Європи…

Загадкове зникнення екіпажу судна «Марія Целеста» понад століття тому: нова теорія розвитку подій
Закуповували зерновози та суховантажі: росія ще з 2021 року готувалася до викрадення українського зерна
Закуповували зерновози та суховантажі: росія ще з 2021 року готувалася до викрадення українського зерна

Але, на відміну від 30-х-40-х років 20 століття, кремлю не вдалося приховати свої злочини…

Кремлівський міф про «замерзаючу Європу» розбився вщент: Україна досягла енергетичної незалежності
Кремлівський міф про «замерзаючу Європу» розбився вщент: Україна досягла енергетичної незалежності

Вперше ми здійснили опалювальний сезон за рахунок власних ресурсів…

На телеканалі 2+2 прем’єра документального проєкту «Тайванський вузол»
На телеканалі 2+2 прем’єра документального проєкту «Тайванський вузол»

Про зв’язок України та Тайваню у боротьбі за свободу…

Читати більше