Подорож наодинці: лайфхаки

Подорож наодинці: лайфхаки
Поширити в соціальних мережах:

Поради, які збережуть твої нерви і здоров’я!

Щоб подорожувати наодинці було безпечно і не страшно – підготуйся! Як? Читай в матеріалі редакції сайту 2+2.

Маршрут

Його важливо скласти вдома. Звичайно, дух авантюризму – це круто! Але якщо подорожуєш наодинці, краще розпланувати кожен свій крок. Більше, розписаний план подорожі залишити рідним. В разі форс-мажору вони знатимуть, де ти маєш бути за планом і зможуть допомогти. План подорожі корисний і на випадок, якщо ти не виходиш на зв’язок. Родичі чи друзі завжди можуть зв’язатися з готелем чи господарем квартири, щоб переконатися, що з тобою все гаразд.


Роумінг

А щоб випадків зайвої паніки у рідних не було – залишайся на зв’язку. Для цього потурбуйся, щоб до відльоту налаштувати роумінг, мобільний інтернет та дзвінки з-за кордону. Або дізнайся, яку карту для цього купити в пункті призначення. Як правило, це можна зробити ще на території аеропорту. До того ж постійний доступ до Мережі не дасть загубитися, бо під рукою  в смартфоні будуть карти.

 

Житло

Шукай житло ближче до місцевих пам’ток історії та архітектури. Так, воно може бути дорожчим. Але такі райони, як правило, охороняються поліцією. Тому менше шансів потрапити в руки місцевих хуліганів.

Документи

Завжди роби кілька копій своїх документів. Одну – носи з собою разом з оригіналом. Іншу – залишайте в сейфі. Третю – тримайте в телефоні. Не хочеться думати про погане, але в разі чого, якийсь з документів завжди буде у тебе.

Безпека


Ще вдома почитай про небезпечні райони міста, куди збираєшся. Краще уникай їх. Як не крути, а турист одразу кидається у вічі. А якщо він на одинці – це просто вдача для місцевих шахраїв.

 

Не провокуй

Відомий закон: крадуть те, що погано лежить. То ж в соло-подорожі не набирай з собою цілі сумки техніки на пляж. Поки ти купатимешся – можеш лишитися без неї. А блукаючи вуличками, не забувай знімати крупні прикраси, які кидаються в очі.

 

Гроші

Не бери з собою на прогулянку багато готівки. Приготуй запас дрібних купюр і завжди тримай запас на карті.

Бари


Туристи з досвідом радять знаходити місця поїсти подалі від туристичних. І стратися сісти біля бару. Як правило, там сідають місцеві. Якщо знати мову й завести розмову, то можна дізнатися про цікаві точки, де варто побувати, пообідати й можна зекономити.

Знайомства

Навіть якщо ти вже знайшов друга за барною стійкою – будь обережним. Не залишай свій напій без нагляду. Туди легко можуть щось підсипати, аби потім почистити твої кишені.

Конфлікти

Уникай конфліктних ситуацій з місцевими. Ще на Батьківщині почитай, які «розводи» популярні в країні, куди їдеш. В разі чого – одразу гукай поліцію. Якщо все ж таки ти випадково потрапив у епіцентр якихось розборок – намагайся якнайшвидше покинути це місце.

Нетрі
Досвідчені соло-тревелери радять на форумах уникати нетрів. Звичайно, не кожен бідняк кинеться тебе грабувати, але ризик є. В цьому плані куди безпечніше відправлятися в місцеві провінції, де всі жителі знають один одного. Вони радо зустрічають туристів й діляться історіями свого життя.

Таксі

Якщо користуєшся цим видом транспорту, краще обирай сертифікований вид.

Багаж

Намагайтеся подорожувати без багажу. Не набирай з собою багато речей – нікому крім тебе не доведеться їх возити чи носити. До того ж – з одним рюкзаком пересуватися містом набагато легше.

Приємної подорожі і незабутніх вражень! 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше