Phoenix Ghost: ЗСУ використовують на полі бою нову втаємничену зброю

Phoenix Ghost: ЗСУ використовують на полі бою нову втаємничену зброю
Поширити в соціальних мережах:

Ми не маємо змоги навіть уявити, як вона виглядає…

Українські війська використовують на полі бою нову і часто втаємничену зброю. І хоча вони у нас є, проте ми не маємо змоги навіть уявити, як вони виглядають. Проте, один із таких екземплярів нещодавно вперше потрапив на камери. Це американський безпілотник Phoenix Ghost. Загалом станом на зараз у війні з росією задіяно 120 штук, а найближчим часом Україна має отримати ще 520.

«Як мені сказали представники компанії, які забезпечують поставки цих безпілотників в Україну, що чим більше ми далі будемо втаємничувати використання Phoenix Ghost, тим краще буде для нашої країни. - розповів в ефірі телеканалу «Еспресо» аналітик Defense Express Сергій Згурець.- Декілька днів тому була заява прес-служби Міністерства оборони США, що українці чудово використовують систему Phoenix Ghost, що дозволяє нам законтрактувати додаткові потужності».

Безпілотник  Phoenix Ghost розроблений американською компанією Aevex Aerospace. За словами високопоставленого представника Міністерства оборони США, має ті ж можливості, що й боєприпас Switchblade, розроблений AeroVironment. За даними Вікіпедія, цей дрон може бути використаний для спостереження з повітря, проте його основне призначення – атакуюче.

Член правління Aevex Aerospace та декан Інституту аерокосмічних досліджень Мітчелла Девід Дептула розповів, що дрон ефективний проти середньоброньованих наземних цілей, може злітати вертикально і перебувати в польоті понад шість годин, а також може застосовуватися вночі завдяки наявності інфрачервоних датчиків. Боєприпас компактний, може поміститися в рюкзак.

За словами представників Міністерства оборони США, Phoenix Ghost був розроблений до російського вторгнення в Україну 2022 року, проте створювався відповідно до потреб Збройних сил України під час бойових дій на Донбасі.

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Читати більше