Пейзажі з Гри престолів, які можна побачити на власні очі

Пейзажі з Гри престолів, які можна побачити на власні очі
Game of Thrones
Поширити в соціальних мережах:

Неймовірні ландшафти з серіалу, які виявилися реальними.

Комп’ютерна графіка серіалу Гра престолів вражає, але не всі локації були створені завдяки сучасним технологіям. Багато красивих пейзажів ніщо інше, як мальовничий витвір природи. То де одружилася Дейнеріс Таргарієн, а Джон Сноу несе Нічну варту?

Пляж Іцурун в місті Сумая (Іспанія) — Драконовий камінь

Якщо ви бажаєте побачити родове гніздо Таргарієнів, вам не обов’язково вирушати на пошуки Вестероса. Скелястий пляж, де знімали Драконовий Камінь в сьомому сезоні, називається Іцурун, і знаходиться в іспанському містечку Сумая – це в Країні Басків, провінція Гіпускоа.

Йому понад 50 мільйонів років, а чарівні печери Іцурна приховали ще одну серіальну таємницю – саме у них Джон Сноу шукав драконове скло, аби виграти головну битву усіх сезонів.

Фото: @milibonacchi's

Дарк Хеджес, Північна Ірландія

Найбільше фотографій у Північній Ірландії роблять саме тут, адже чудернацький тунель букових дерев добре знайомий шанувальникам Гри престолів. Дерева посадили ще у XVIII столітті, щоб вразити відвідувачів замку Грейсхіл. Витівка виявилася настільки вдалою, що пережила своїх творців і досі вражає туристів.

А ви впізнали Королівський тракт – грандіозний шлях, який проходить від Чорного замку до столиці? На екранах він з’являється тоді, коли Ар’я Старк вирушає на Північ у пошуках своєї сім’ї.

Фото: @easyrentcars

Барденас-Реалес Дотракійське море

Простір пустелі Барденас-Реалес на Півночі Іспанії настільки величезний, що нагадує здалеку океан. Ця природна локація виявилася ідеальною для зйомок серіалу. У Грі престолів ці «живі» декорації – Дотракійське море. Тут Дейнеріс зустрілася з ворожим кхаласаром, де її взяли у полон і змусили йти до міста Ваес Дотрак.

Фото: @runwild.photo

Блакитне вікно  весілля Дейенеріс і Дрого

Скеляна арка природного походження на острові Гоцо – один із впізнаваних символів Мальти. Творці серіалу вибрали це місце для зйомок весілля Дейенеріс Таргаріен і Кхала Дрого в першому сезоні. 

На жаль, Блакитного вікна ви не побачите, адже воно звалилося під час шторму в 2017 році. Але захопливі пейзажі Мальти зможуть перенести вас в деякі моменти улюбленого серіалу.

Фото: pexels.com

Грйоутайау, Ісландія

Вулканічна печера з невимовною назвою Грйоутайау знаходиться на північному сході Ісландії. Ззовні майже завжди сніг і лід, тому на перший погляд так і не скажеш, що температура води в басейні печери іноді досягає +50 градусів.

Вхід у Грйоутайау для туристів вільний, і ви також можете побачити місце, де у третьому сезоні Джон Сноу та Інгрітт купалися (і не лише).

Фото: @nat.pat33

Затока Мурлоу

З берегів цієї затоки, що на північному сході Ірландії, у ясну погоду видно острова Шотландії. Ці краї послугували для натурних зйомок Залізних островів, і практично всі сцени з Теоном Грейджоєм зняті саме тут.

Фото: @easyrentcars

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше