Patriot, NASAMS, Blowpipe: чим сьогодні закривають небо України

Patriot, NASAMS, Blowpipe: чим сьогодні закривають небо України
Поширити в соціальних мережах:

Західні партнери продовжують постачати нам сучасні системи ППО…

Загрози ракетних ударів стали повсякденністю для українських міст за останні 2,5 місяці. Росія випустила по мирних населених пунктах тисячі ракет, але значну частину їх збили наші системи ППО. Незважаючи на це, вітчизняної техніки було замало, щоб повністю закрити небо над Україною. Для цього завдяки місяцям переговорів почали приходити сучасні зразки ППО західного виробництва.

«На жаль, поки що турбують нас усіх постійні повідомлення про загрози з повітря – ракетні обстріли. Сподіваємося, що найближчими днями буде додаткова протиповітряна оборона західного, натовського стандарту, яка ще більше захищатиме наш повітряний простір», – заявив мер Києва Віталій Кличко.

Швидше за все, йдеться про одну із трьох основних систем ППО, які використовуються силами НАТО. Перший у цьому списку американський зенітно-ракетний комплекс Patriot. З 1982 року він стоїть на озброєнні у США та армій країн-союзників і вважається універсальним засобом протиповітряної та протиракетної оборони на середніх та великих висотах.

Американські ракети можуть використовувати як автоматичну пасивну систему наведення, так і управлятися з командного пункту, проводячи коригування вже у польоті. Широкої популярності цей ЗРК набув під час війни у ​​Перській затоці 1991 року, після чого став на озброєння багатьох країн, а тепер може захищати небо і над Україною.

патриот

Також є більш компактний, але не менш ефективний норвезький зенітно-ракетний комплекс NASAMS. Він розроблений однією з провідних оборонних компаній у світі та має дальність пуску 40 кілометрів, що ідеально підходить для захисту великих українських міст.

Крім Patriot та NASAMS, свої системи ППО пообіцяли і британці. Друг українців прем'єр-міністр Борис Джонсон майже щодня відправляє до нас все нові та нові партії зброї, серед яких найближчим часом можуть опинитися й такі потрібні британські системи ППО, як, наприклад, ПЗРК Blowpipe.

Детальніше про нові західні ППО для України – дивіться у сюжеті прямо зараз:

Читайте також:

 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше