Нові псевдо-республіки: що росія хоче створити на окупованих територіях

Нові псевдо-республіки: що росія хоче створити на окупованих територіях
Поширити в соціальних мережах:

Вони планують повторити історії ЛДНР...

Влада росії продовжує роботу з формування військово-цивільних адміністрацій на тимчасово окупованих територіях України. Вони вивозять місцевих жителів, завозять проросійську масовку, тиснуть на місцеву владу і замість них ставлять своїх продажних представників, щоб провести псевдо-референдуми, сподіваючись повторити історії ЛДНР.

«Військово-цивільні адміністрації формуються на денацифікованих територіях Херсонської та Запорізької областей. На цих територіях йде трансляція російського радіо та телебачення, активніше використовується рубльовий грошовий оборот», – заявив постпред республіки при президенті росії Георгій Мурадов.

Лише із Маріуполя за останній місяць окупанти насильно вивезли на територію росії понад 15 тисяч мешканців. При цьому у них забирають українські паспорти, а замість них видають документи, які не мають жодної юридичної цінності. Людей направляють до фільтраційних таборів на території Донецької та Луганської областей, а далі їм пропонують виїхати в економічно депресивні райони російської федерації.

«Те, що сьогодні роблять окупанти – знайоме старшому поколінню, яке застало жахливі події Другої світової війни, коли нацисти насильно захоплювали людей. Важко уявити, щоб у 21 столітті людей насильно вивозили до іншої країни. Мало того, що російські війська знищують наш мирний Маріуполь, вони пішли ще далі та почали вивозити маріупольців. Усі військові злочини з боку росії мають отримати найжорстокіше покарання», – заявив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Український експерт Валерій Кравченко не вірить у ідею створення Херсонської, Маріупольської та інших «народних республік». Він вважає, що росія у такий спосіб хоче показати «анти-Україну» для внутрішньої російської публіки. Для створення маріонеткових держав сьогодні немає необхідного бекграунду, який був на Сході України у 2014 році, коли люди були у невизначеності після Євромайдану та втечі Януковича.

Докладніше про створення псевдо-республік на окупованих територіях – дивіться у сюжеті прямо зараз:

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Загадка у Сомині: таємничий водяний монстр затягує худобу на дно озера у селищі на Волині
Пропаганда змушує людей вірити у героїзацію війни: що насправді ховається під маскою «невідомого героя»?
Читати більше