Новачки донецького Шахтаря, що приєдналися у літнє міжсезоння

Поширити в соціальних мережах:

Як виглядатиме Шахтар в новому сезоні чемпіонату та єврокубків без Фреда, Бернарда та Ферейри та чи зможуть новачки гідно замінити лідерів команди.

Знову молоді, знову бразильці, знову перспективні. Під час трансферного вікна завжди цікаво спостерігати за Шахтарем. Цього літа гірники втратили незвично багато ключових футболістів. Також постійно ходять чутки про можливий трансфер Тайсона.

Я повністю задоволений командою, яка у мене зараз є. Потрібно розуміти, що з колективу пішли досить важливі елементи, ми говоримо про Срну, Фреда, Ферейра та Бернарда і це дійсно дуже важливі елементи у нашому складі.

Паулу Фонсека, головний тренер "Шахтаря"

Окрім тих, хто повернувся із оренди, до гірників приєдналися аж п’ять нових елементів: воротар Олексій Шевченко, опорний півзахисник Майкон, атакувальний півзахисник Фернандо та вінгер Сіпріано, у напад – Жуніера Мораєса. Трансфер останнього – тема №1 серед літніх переходів в УПЛ. Не часто капітани Динамо переходять у Шахтар. Якщо Шевченко та Мораєсу не потрібно звикати до українського чемпіонату, то іншим новачкам потрібен час на повну адаптацію.

Мені ще потрібно розвиватися, я ще не звик до місцевого футболу. Я постараюся швидко звикнути і виграти суперкубок.

Майкон, півзахисник "Шахтаря"

Майкон – це спроба замінити Фреда. Єдине питання – чи зможе Майкон однаково добре грати на оборону і на атаку, як це робив Фред.

Звичайно, мені більше подобається грати на атаку. Але тут потрібно знати зону ризику, контролювати, потрібно підлаштовуватися і знати свій час. Треба розвиватися і діяти і у захисті, і в атаці.

Майкон, півзахисник "Шахтаря"

Наступний новачок – Фернандо Педро. Може зіграти і зліва, і під нападником, і замість нього. Він єдиний із новачків, хто хоч якось проявив себе у суперкубковому матчі.

Фернандо дуже специфічний. Він уже казав, що до цього грав зовсім інакше. Так само і Майкон. Що я помітив – вони готові рости, додавати і адаптуватися до нашого стилю гри.

Паулу Фонсека, головний тренер "Шахтаря"

Сіпріано – пряма заміна Бернарду. Швидкий вінгер з хорошим ударом і баченням поля. Не дивно, що з усіх легіонерів, які грали у Шахтарі, виділяє саме Дугласа Косту.

Чи можна вважати успіхом ці трансфери оцінювати рано. Гравцям потрібно дати час, щоб вони звикли до суворого українського футболу.

Найважливіші спортивні події тижня, головні зірки міжнародного та вітчизняного футболу, а також ексклюзивні новини з-за лаштунків найцікавіших матчів – у програмі "Профутбол" на каналі 2+2.

Глядачі "Профутбол" можуть висловити свої коментарі або задати запитання експертам як у прямому ефірі, так і під час підготовки випуску. Електронна адреса редакції "Профутбол": profootball@1plus1.tv

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше