Найуспішніші спортсмени України 2018 року

Найуспішніші спортсмени України 2018 року
unian.net
Поширити в соціальних мережах:

Хто з українських спортсменів отримав найбільше нагород у 2018 році?

«Герої спортивного року 2018» – найпрестижніша спортивна премія в Україні. Церемонія нагородження героїв року, що минув, нещодавно відбулася у столиці, на НСК «Олімпійський».

Найкращі спортсмени України отримали цю почесну нагороду. Редакція сайту 2plus2.ua хоче, у свою чергу, згадати про видатних спортсменів сучасності, якими пишається вся Україна.

1. Олександр Усик

Олександр Усик

Фото: @usykaa

Боксер. Титули станом на 2018: WBO, WBC, IBF, WBA(Super), TheRing.

У 2018 році взяв участь у трьох боях і здобув три дуже важливі та гучні перемоги. Усик розпочав 2018 рік з перемоги над Майрісом Брієдісом. Цей бій приніс Сашку титул чемпіона світу за версією WBC у першій важкій вазі.

Наступним суперником Усика став Мурат Гасієв. Багато поціновувачів боксу сприймали цей бій, як символ протистояння між Україною та Росією.

Весь світ спостерігав за баталією двох чемпіонів, але переможцем мав стати лише один з них. Український боксер не підвів мільйони глядачів, які були прикуті до телеекранів. Усик здобув перемогу в надзвичайно важливому бою.

В листопаді цього ж року, британець Тоні Белью вирішив позмагатися з Усиком, вже з абсолютним чемпіоном світу в першій важкій вазі. Бій закінчився під час восьмого раунду нокаутом британця. Український боксер успішно захистив всі свої пояси. 2018 рік для Олександра Усика однозначно можна назвати успішним.

2. Василь Ломаченко

Василь Ломаченко

Фото: @lomachenkovasiliy

Боксер. Титули станом на 2018 рік: WBA (Super), WBO, The Ring.

Ще один неймовірний український талант. У 2018 році Василь Hi-tech Ломаченко побував у ринзі двічі.

В першій екзекуції він зустрівся з венесуельцем Хорхе Лінаресом. Ломаченко переміг свого візаві, поклавши того на ринг у десятому раунді. Олімпійський чемпіон забрав до своїх рук титули WBA та The Ring.

Останній бій минулого року відбувся проти Хосе Педраси. Пуерто-Риканський спортсмен мав титул чемпіона світу за версією WBO.

Бійці зійшлися в ринзі восьмого грудня в Hulu Theater (Нью-Йорк). Хоч спортсмени відбоксували всі дванадцять раундів, але домінування Василя Ломаченка було видно неозброєним оком. Перемога очікувано дісталася українському «новатору».

3. Еліна Світоліна

Еліна Світоліна

Фото: @elisvitolina

Тенісистка. Неймовірна українська красуня та четверта ракетка світу WTA за підсумком 2018 року.

Еліна Світоліна розпочала рік с перемоги на турнірі Brisbane International, здолавши на своєму шляху Джоанну Конту та Кароліну Плішкову.

Захистила титул на турнірі Dubai Tennis Championships, а також у фіналі турніру Italian Open обіграла першу ракетку світу – Сімону Халеп.

Підсумковий чемпіонат WTA українська спортсменка завершила тріумфом. Це найбільший титул у кар’єрі Еліни. Під час турніру вона перемогла таких іменитих суперниць, як-от: Петра Квіткова, Короліна Плішкова, Каролін Возняцькі, Кікі Бертенс та Слоан Стівенс.

Світоліна впевнено тримається в топі найкращих тенісисток світу протягом двох років. Це неймовірне досягнення для українського великого тенісу.

4. Дар’я Білодід

Дар'я Білодід

Фото: @dariabilodid7

Дзюдоїстка. Молода дівчина 2000-го року народження, яка вже поставила весь спортивний світ на вуха.

У віці сімнадцяти років і одинадцяти місяців Дарина стала наймолодшою чемпіонкою світу серед дорослих, побивши цим самим минулий рекорд (вісімнадцять років і один місяць).

Дар’я перемогла на всіх турнірах, в яких брала участь у 2018 році. Перелік турнірів, де українська спортсменка святкувала першість: Grand Prix (Туніс), Grand Slam (Париж), Grand Slam (Дюссельдорф), Continental Cup (Подчетртек), Grand Prix (Загреб) та найсуттєвіший титул у кар’єрі - World Championship (Баку)

Прекрасний результат роботи над собою. Бажаємо Дарині Білодід ще більших успіхів та перемог.

5. Руслан Малиновський

Руслан Малиновський

Фото: @malinovskyi_18

Футболіст (півзахисник), 25 років. Грає за бельгійський клуб «Генк».

В сезоні 2017/18 Руслан «Малина» Малиновський сумарно зіграв тридцять матчів у бельгійській футбольній лізі та збірній України. Півзахисник відзначився дев’ятьма голами та зробив вісім гольових передач.

Хочеться відзначити неймовірний прогрес Руслана в такий короткий термін. Перейшовши з української «Зорі» в бельгійський «Генк», Руслан почав показувати футбол, гідний топ-клубу.

В збірній України «Малина» також грає ключову роль та є дуже важливим гравцем. Головний тренер збірної України, зірка світового футболу Андрій Шевченко, неодноразово відмічав неймовірну форму Руслана.

Чутки, які наразі поширюються в пресі, натякають на перехід Малиновського в один з грандів європейського футболу.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?

Китайська пропаганда дослівно нагадує російську…

Недемократичне написання і ухвалення, порушення законів: маловідомі факти про конституцію рф
Недемократичне написання і ухвалення, порушення законів: маловідомі факти про конституцію рф

Зміни в документі відобразили перехід росії до суперпрезидентської форми влади…

Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»
Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»

Викликає аномальне згортанням білків і робить дірки у мозку…

Таємниця Місяця: у 1962 році співробітник НАСА виявив, що супутник Землі в середині порожній
Читати більше