Найкреативніші дизайни магазинів у світі

Найкреативніші дизайни магазинів у світі
Поширити в соціальних мережах:

Чого тільки не вигадають спеціалісти, аби заманити якомога більше покупців до магазину. Пропонуємо вам добірку найкрасивіших та найдивніших магазинів у світі.

Кондитерський магазин SunnyHills

Тайванська компанія SunnyHills є однією з головних кондитерських мереж в Південно-Східній Азії. Її флагманський продукт – ананасові пироги. Створення першого магазину довірили мінімалісту Кенго Кума, що вважає за краще використовувати екологічні матеріали, – невелика споруда з тонких дерев'яних рейок нагадує одночасно і бамбукові чагарники, і ананас.

Emporia

Будівля-атракціон: на околиці Мальме відкрився один з найбільших шведських молів. Архітектор Герт Вінгорд вирішив урізноманітнити зазвичай похмурий вигляд торгових будівель і зробив основний фасад у вигляді шматка оплавленого бурштину. Споруда відразу ж стала окрасою передмістя.

Apple Store (у різних містах світу)

Apple відома своїми хайтековими магазинами – за десяток років в 16 країнах світу відкрилося більше 400 точок. Деякі з них стали легендарними, наприклад, підземний магазин на П'ятій авеню в Нью-Йорку, вхід якого оформлений у вигляді десятиметрового скляного куба з емблемою надкушеною яблука. Архітектором майже всіх магазинів є американець Пітер Болен, який придумав мінімалістичний, але розкішний дизайн мережі.

Магазин ляльок Барбі

Найбільший в світі магазин компанії Mattel, виробника ляльок Барбі, розташований в Шанхаї. Він виглядає як величезна вітрина і містить в собі не тільки полиці з сотнями ляльок, а й кафе та ігрові зони. Кольорова гамма, звичайно ж, виконана у рожевих відтінках.

Hanjie Wanda Square

Розкішний торговий центр в китайському місті Ухань роботи голландців з UNStudio покритий величезним медіафасадом з вражаючою системою підсвічування. Для його створення використовувалися алюмінієві панелі і три мільйони металевих куль з вбудованими світлодіодами.

Книжковий магазин Selexyz Dominicanen

Книжковий магазин у голландському місті Маастріх вражає красою. Приміщення, де зараз знаходиться магазин, було зведено в 1294 році! Колись в стінах будівлі велися церковні служби. Протягом двох наступних століть тут розміщувалися склад велосипедів, студентські аудиторії, проходив Різдвяний ярмарок. З 2007 року тут настав період спокою – тут зберігаються книжкові знання, а шум порушують тільки туристи, які фотографують дивовижні інтер'єри.

Магазин Harrods

Про цей магазин у Лондоні знають мільйони людей. Відомішого універмагу в Лондоні просто не знайти. Harrods і найбільший, і найрозкішніший. Він займає цілий квартал і підноситься на сім поверхів? Його гасло: «Всім, кожному і абсолютно все»! А все почалося зі звичайної бакалійної крамниці. Сучасна будівля Harrods була спроектована архітектором Чарльзом Вільямом Стівенсом і відкрита в 1905 році.

Swarovski, Токіо

Дизайн розробляв Токуджин Йошіока. Одна з ідей була продемонструвати близькість кристалів з природою. Конструкція Crystal Forest на фасаді будівлі складається зі сталевих стрижнів, які утворюють гігантську дзеркальну поверхню – вони схожі на крижинки над входом до печери зі скарбами.

Магазин велосипедів Крістіана Петерсона в Берліні

Для привернення уваги клієнтів, власник магазину просто прикріпив на фасад будівлі величезну кількість справжніх велосипедів. Всього на магазині висять близько 120 велосипедів.

Магазин Adidas в Амстердамі

Представники бренду вирішили, що дизайн має бути чітким і зрозумілим. Тож, і поставили у Амстердамі магазин у формі взуттєвої коробки. А під відкриття у 2012 році по всьому місту, в якості реклами, встановили збільшені копії взуттєвих коробок.

Фото: з відкритих джерел у мережі Інтернет.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»
Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»

Викликає аномальне згортанням білків і робить дірки у мозку…

Таємниця Місяця: у 1962 році співробітник НАСА виявив, що супутник Землі в середині порожній
Фейкові аккаунти як елемент ІПСО: росія використовує українську символіку та мову для впливу на українців
Сміх у війні: як український народ перетворює гумор на свою суперсилу?
Сміх у війні: як український народ перетворює гумор на свою суперсилу?

Навіть перед лицем смертельної небезпеки, гумор став…

Скелети велетнів, таємничі мумії та відбитки величезних рук: у Неваді є печера, де могли жити рудоволосі велетні
Стрічка «Дім Ґуччі» Рідлі Скотта з'явилася на Київстар ТБ: як подивитися без додаткової плати
Стрічка «Дім Ґуччі» Рідлі Скотта з'явилася на Київстар ТБ: як подивитися без додаткової плати

Сенсаційна історія вбивства, божевілля, гламуру і жадібності…

Читати більше