Найкращі зимові фестивалі світу

Найкращі зимові фестивалі світу
Поширити в соціальних мережах:

Величезні льодові скульптури, снігові замки та шалені розваги – ми підготували добірку найяскравіших зимових фестивалів світу, які точно вразять своїми масштабами.

Харбінський фестиваль снігових фігур у Китаї

Цей сніговий фестиваль називають одним із найбільших у світі. Починається він 5 січня і триває місяць. За цей час на 80 гектарах території виростає справжнє крижане містечко! Лід для скульптур беруть із річки Сунгарі, а для створення кришталево прозорих фігур використовують демінералізовану воду.

Зимовий карнавал у канадському Квебеку

Наприкінці січня тисячі туристів зі всього світу приїжджають на один із найважливіших фестивалів Канади – зимовий карнавал у Квебеку. Тут на величезному полі виростає справжній парк розваг зі сніговими скульптурами, грою в хокей та купою кіосків із традиційним напоєм «карібу» – коктейлем із червоного вина, міцного лікеру та кленового сиропу. Головною подією свята є бал-маскарад та боротьба за звання королеви карнавалу.

Свято ліхтарів у Китаї

Це свято бере свій початок із XV століття і вважається одним із п’яти найважливіших подій року. Проходить воно 15 січня і триває один день. Люди прикрашають небесними ліхтариками свої домівки, приходять у храми або йдуть прогулятися на вулицю. Ліхтарики виготовляють різних кольорів та форм: від простих круглих до рослин та звірів. Окрім ліхтариків важливим атрибутом свята є ще й китайські солодощі юаньсяо – це рисові кульки із солодкою начинкою з цукатів.


Сніговий фестиваль Sapporo у Японії

Це одна із найбільших зимових подій Японії. Щороку на фестиваль приїжджають мільйони туристів, щоб подивитися на грандіозні крижані скульптури в парку Одорі. Фестиваль розпочинається у лютому і триває сім днів.

Уперше цей фестиваль провели 1950 року, тоді шість старшокласників створили по одній снігові фігурі у парку. А вже за 5 років місцеві військовослужбовці приєдналася до фестивалю і створили перші масштабні скульптури.


Зимовий фестиваль на озері Саранак у США

Цей фестиваль проходить у першій половині лютого вже 116 років. Головна особливість свята – це будівництво величезного замку із тисячі льодових блоків. Серед інших розваг тут є костюмований парад, концерти, лижні змагання та навіть метання сковорідок. Наприкінці свята запускають грандіозний феєрверк!




Фестиваль хутра Fur Rendezvous на Алясці

У лютому Аляска на 10 днів перетворюється на справжній рай для туристів. На найбільшому фестивалі Fur Rendezvous тут проводять гонки на північних оленях та їздових собаках, змагання у ходьбі босоніж. У 2012 році редакція National Geographic Traveler назвала цей фестиваль найкращим зимовим карнавалом, а самі організатори позиціюють свій захід як «найбільший у Північній Америці».


Фестиваль вогню Up Helly Aa у Шотландії

Наприкінці січня тисячі вікінгів з’їжджаються на найбільший у Шотландії фестиваль вогню Up Helly Aa. Тут відбувається факельна хода у традиційних костюмах. Закінчують святкування спаленням величезного човна вікінгів – баркаса. Усе це супроводжується звуками горнів.


Фестиваль світла в Японії

Щороку з листопада по березень ботанічний сад Nabana no Sato перетворюється на фантастичну казку. Фестиваль називають найкращим в Японії, а «родзинкою» є світлові тунелі. Це цілі коридори зі світлодіодів. Із понад 7 мільйонів LED-лампочок створюють фантастичні малюнки та інсталяції. До речі, лампочки живляться за рахунок сонячної енергії.



Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше