Навколо світу: секрети дешевих подорожей

Навколо світу: секрети дешевих подорожей
Поширити в соціальних мережах:

Як заощадити в подорожі? Сайт 2+2 пропонує лайфхаки для мандрівників. Ці хитрощі допоможуть зменшити витрати на поїздку не на шкоду якості.

  • Шукайте квитки з вильотом в середині тижня і вночі. Комфортні рейси, які відправляються вранці і вдень у вихідні коштують дорожче.
  • Не літайте в свята і інші важливі події, коли вартість житла та авіаквитків злітає в рази. Перед бронюванням авіаквитків переконайтеся у відсутності заходів, які діють на туристів як приманка.
  • Якщо доводиться ночувати в аеропортах. Є цілий сайт, де мандрівники діляться лайфхаками і відгуками про ночівлі в різних аеропортах 

  • Обмотати багаж плівкою в закордонних аеропортах коштує недешево, значно дешевше обійдеться звичайна харчова плівка.
  • Беріть тільки те, що по-справжньому необхідно – не обтяжуйте себе зайвим багажем. У подорожей з маленькою валізою є цілий ряд переваг: немає необхідності довго чекати видачу багажу, немає загрози його втратити, не доведеться платити за надмірну вагу (а у лоукостерів взагалі будь-який багаж завжди оплачується окремо і може коштувати вам до сотні євро), та й пересуватися по аеропорту і в місці призначення буде набагато легше і приємніше, якщо вам не доведеться тягнути за собою величезні валізи і сумки.

  • Заздалегідь дізнайтеся про трансфер з аеропорту. Таксі – це завжди найвитратніший спосіб пересування, набагато вигідніше скористатися громадським транспортом: автобусом, метро, поїздом. Почитайте про всі можливі варіанти дістатися з аеропорту в місто ще до вильоту – так ви заощадите чимало коштів.
  • Відмовтеся від платних екскурсій по місту. Це найбільш нудний і не потрібний спосіб вивчити нове місто. Ходіть пішки до приємного болю в ногах, не бійтеся заблукати, розчиніться в місті, змішайтеся з натовпом, спостерігайте і вам відкриється те, чого не помітиш під час екскурсій з гідом.
  • Візьміть велосипед напрокат, у багатьох європейських містах прокат велосипедів на добу коштує як декілька поїздок на громадському транспорті. В Амстердамі велосипед на 24 години коштує від 8 євро, а проїзд в автобусі 2-3 євро.
  • Не бронюйте житло в центрі міста, якщо ви взяли в прокат авто. Навіщо переплачувати за в'їзд в центр і парковку, якщо проживання за містом дешевше?
  • Не намагайтеся їздити «зайцем», завжди є оптимальні варіанти по проїзним. Намагаючись заощадити, ризикуєте нарватися на штраф – вони в країнах Європи високі.

  • Пообідати в ресторанах рівня Мішлен можна недорого, якщо забронювати стіл під час бізнес-ланчів.
  • Ресторани, розраховані на туристів, завжди виставляють високі ціни. А в місцях, які обирають самі місцеві, ви знайдете справжню національну кухню, мінімальні ціни і найсмачніші страви. Якщо в якомусь ресторані або кафе ви бачите багато відвідувачів з місцевих, значить, там відмінно годують – сміливо заходите і ви.
  • Не будуйте грандіозних планів, помилка новачків – постаратися об'їздити все. Щоб запам'яталася не тільки дорога, під час якої ви падали від утоми, необхідно грамотно розпланувати маршрут. Це також допоможе зекономити кошти.

А головне – не економте на позитивних емоціях!

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше