Містичний Київ: ТОП-5 моторошних місць столиці

Містичний Київ: ТОП-5 моторошних місць столиці
pixabay.com
Поширити в соціальних мережах:

Стародавнє місто Київ приховує багато таємниць.

І до сьогодні про нього ходить безліч чуток: відьомські шабаші, привиди та інші незвичні явища. Вірити чи ні – справа кожного, але ми підготували підбірку наймістичніших місць у столиці, які мають більше загадок, аніж відповідей.

Замок Річарда

Цей величний будинок у стилі англійської готики з’явився у місті на початку XX століття. Але попри свій красивий зовнішній вигляд, Замок Річарда має погану славу.

Він вже понад пів століття пустує, і хоча його багато разів перепродували, жоден господар надовго не затримувався. Подейкують, що жителі Замку та прилеглих будинків скаржилися на нездужання й дивні укуси. Люди чули стогони, плач, виття і таємничі кроки.

Вночі, за наказом губернатора, на Андріївському узвозі чатували поліціянти. Один з них помітив у сутінках примару і вистрелив у неї заздалегідь окропленою кулею. Можливо, це була випадковість, та після цього жителів перестали турбувати загадкові фантоми.

Фото: Pixabay.com

Головпоштамт

До 1941 року на місці нинішнього Головпоштамту, що на Хрещатику, розташовувався готель. В одній із його квартир відбувалися дивні явища, які жахали жителів будинку –постійно рухалися меблі та літали предмети.

Тамтешня сім’я запросила священиків, які мали б вигнати нечисту силу, та ситуація ніяк не змінилась. Тоді мешканці викликали поліцію, але й та виявилася безпорадною проти містики. Вони лишень повісили на двері замок і склали протокол від 16.11.1902 – це був перший задокументований випадок полтергейсту в Києві.

Фото: unsplash.com

Замкова гора

Із Замкової гори відкривається красива панорама на Воздвиженку, але окрім того – це ще одне моторошне місце столиці. У 1840 році, неподалік від пагорба збудували Фроловський монастир. Відтак уся територія Замкової гори поступово перетворилася на елітне кладовище, де ховали представників тогочасної аристократії Подолу.

З часом кладовище все більше і більше обростало легендами й плітками, а на сьогодні стало притулком сатаністів та прихильників різних культів.

Фото: Pryana Ana

Будинок Булгакова

Неподалік від Замкової гори розташований містичний будинок, у якому колись проживав відомий письменник – Михайло Булгаков. Люди розповідають, що бачили там примару, яка світиться. Інші ж згадують двох привидів – чоловіка і жінку, яких нарекли Майстром і Маргаритою.

Варто згадати й про магію чисел, яка переслідує колишнє житло Булгакова. Письменник прожив тут 13 років (з 1906 по 1919 роки), будинок був оцінений в 13 тисяч рублів, а номер садиби на Андріївському узвозі, як не дивно, також 13.

Фото: Wadco2

Лиса гора

Цю місцевість, що поблизу Видубичів, завжди вважали «темним» місцем. Здавна на пагорбах Лисої гори слов’яни влаштовували місця для поклоніння богам, а стародавні волхви створили свої перші підземні ходи.

Тут і досі збереглося Язичницьке капище, біля якого проводяться обряди, проходять відьомські шабаші й всілякі практики езотериків. Тож, якщо вас притягує все надприродне, ви можете навіть натрапити на одне з таких дійств.

Фото: WDKeeper

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше