Міста майбутнього будуватимуть з вулканічного попелу

Міста майбутнього будуватимуть з вулканічного попелу
Поширити в соціальних мережах:

Вчені заявили, що вулканічний бетон – екологічно чистий і дуже міцний матеріал.

Міжнародна група вчених з Массачусетського технологічного інституту, Кувейтського науково-дослідного інституту та Кувейтського університету створила матеріал з розпорошеної вулканічної породи і традиційного цементу. Про це повідомляє Newsweek.

Винахідники стверджують, що новий матеріал міцніше, економічніше та простіше у виробництві, ніж звичайний цемент. Витрати енергії при будівництві 26 будинків виявилися меншими на 16%. До того ж, як стверджують дослідники, на виготовлення цементу припадає близько 5 відсотків світових викидів двоокису вуглецю.

Щоб полетіти на Марс, астронавти проведуть місяць в пустелі Омана

"Коли виготовляють традиційний цемент, він проходить безліч різних процесів – від збирання вапняку, до шліфування та обробки, а потім, нарешті, до виробництва, – коментує Куналь Купваде-Патіл, один з дослідників. – Це дуже енергоємний процес. Але у випадку з вулканічним попелом потрібно просто зібрати вулканічні камені та змолоти їх".

Дослідники випробували кілька варіантів сумішей вулканічного попелу з Саудівської Аравії і цементу в різних пропорціях. Виявилося, чим дрібніше був попіл і вище його відсоток в новому матеріалі, тим міцніше бетон. Таку суміш можна використовувати для будівництва високих будівель і хмарочосів. А великі шматки породи, змішані з цементом, надають матеріалу потрібну для транспортних естакад і невисоких будинків щільність.

Штучне м'ясо з'явиться на полицях магазинів до 2021 року

Склад вулканічних порід в природі дуже неоднорідний, тому для оптимального результату їх потрібно подрібнити. Однак процес розмелювання вулканічного попелу не вимагає особливих витрат енергії.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше