Штучне м'ясо з'явиться на полицях магазинів до 2021 року

Поширити в соціальних мережах:

Лідером стане стартап Memphis Meat, що свого часу почав з фрикадельок, вирощених у лабораторії.

Наразі різноманітні «зелені» і харчові проекти знаходяться на піку своєї популярності. Населення Землі зростає, тому зростає й потреба у збільшенні кількості їжі. У 2011 році Продовольча і сільськогосподарська організація ООН заявила, що на скотарство припадає 39% від тих забруднень, що виробляє сільське господарство. Тому збільшення поголів’я худоби – не вихід із ситуації. Ідея виробляти «чисте» м’ясо здається привабливою: вона вирішує проблеми з продовольством і не погіршує екологічну ситуацію. Деякі фахівці навіть стверджують, що штучне м’ясо корисніше за справжнє, оскільки воно є більш поживним і менш шкідливим.

Так, штучним м’ясом вже зацікавилися продовольчі корпорації, такі як Cargill, Nestle і Tyson. Вони поділяють думку про те, що в найближчі 25 років близько 20% світового ринку м’яса буде складати новий продукт. Такий прогноз дає аналітичне агентство GlobalData. Про це повідомляє Аgravery

Розробка штучного м’яса також принесла значні інвестиції кільком стартапам з Кремнієвої долини. Найвідомішими з них є Impossible Foods, Memphis Meat, Beyond Meat і Hampton Creek. В ці компанії повірили найбагатші люди планети. Наприклад, Білл Гейтс інвестував відразу в кілька з них. Поки що жоден з них не представив м’ясо, яке не можна було б відрізнити від справжнього, але все ж таки є певний прогрес: таке м’ясо дешевшає, а смак все більше схожий на справжнє м'ясо.

За словами виробників, штучне м’ясо, синтезоване в лабораторних умовах, обіцяє стати популярним продуктом за рахунок низки переваг: воно має смак не гірший за натуральне, при цьому містить антибіотиків, не було вирощено поруч із загазованою трасою, не передбачає вбивства живих істот і, до того ж, буде коштувати дешевше.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Читати більше