Марихуана зможе замінити будь-які ліки?

Марихуана зможе замінити будь-які ліки?
Поширити в соціальних мережах:

Дослідження, проведене на 16 тисячах пацієнтів, показало, що канабіс швидко і ефективно полегшує біль та інші неприємні симптоми широкого спектру захворювань.

Дослідники з Університету Нью-Мексико скористалися даними мобільного додатка Releaf App, спеціально написаного для того, щоб пацієнти могли самостійно документувати прийом марихуани та її препаратів. Про це повідомляє Naked Science.

Додаток Releaf App дозволяє вести облік споживання, оцінювати інтенсивність симптомів до і після прийому марихуани; на думку творців, Releaf App вигідно відрізняється від інших способів збору даних: його використання не забирає багато часу, анонімно і тому більш комфортно для тих, хто не любить говорити про своє лікування та вживанні канабісу.

У першому дослідженні враховувалися дані 2830 пацієнтів з 27 різними діагнозами, які відчувають симптоми від тривоги до судом. Середній результат суб'єктивного полегшення симптомів в результаті 13,638 прийому канабісу склав чотири бали за десятибальною шкалою (враховувався ефект всіх лікарських форм: витяжки, настоянки, їжа з екстрактом конопель, свічки, мазі і зубна паста).

Вегетаріанство врятує світ?

У другому дослідженні враховували тільки дію від куріння суцвіть конопель на пацієнтів, які страждають безсонням; 409 осіб відзвітували в цілому про 1 056 прийомів.

Обробка даних показала ефективність діючої речовини конопель, дельта-9-тетрагідроканнабінолу (ТГК), при полегшенні десяти різновидів болю, а також при судомах, нудоті, слабкості, підвищеному і зниженому апетиті, тривожності та ще 11 симптомів. При цьому позитивні побічні ефекти (розслаблення, умиротворення, гарне загальне самопочуття) проявляються набагато частіше і сильніше, ніж негативні (тривожність, головний біль).

Здатність ТГК знімати біль, в тому числі хронічну і при онкологічних захворюваннях, полегшувати симптоми епілепсії і ДЦП, депресії і посттравматичного розладу, давно доведена.
Однак цей проект став першим масштабним дослідженням ефективності канабісу на основі суб'єктивних оцінок пацієнтів.

Автори відзначають, що такого широкого спектру дії, як у канабісу, немає у жодного відомого препарату, тобто марихуана та її препарати здатні замінити багатомільярдний ринок ліків.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше