Вегетаріанство врятує світ?

Вегетаріанство врятує світ?
Поширити в соціальних мережах:

Перехід жителів Європи на вегетаріанство скоротить витрату води в два рази та врятує світ від засухи.

Вчені з Об'єднаного дослідницького центру Європейської комісії з’ясували, які харчові звички людства впливають на швидкість вичерпності запасів планети, а особливо води, повідомляє Naked Science.

Щоб оцінити водний слід (термін, що позначає загальний обсяг прісної води, що використовується у виробництві) окремо взятих держав Західної Європи, науковці проаналізували соціо-економічні дані жителів цих країн і відмінності їх харчових звичок.

Основна витрата водних ресурсів йде в комерційному виробництві. Згідно з дослідженням, 2757 літрів води в день потрібно, щоб зробити їжу для одного британця. Трохи більше, а саме 2929 літрів, споживає німець, а 3861 літр – француз. Багато води потрібно при виробництві м'ясних продуктів і алкоголю, тому різницю в цифрах можна пояснити смаковими звичками: люди у Франції в середньому частіше, ніж в Німеччині та Британії, їдять м'ясо і п'ють вино.

На Прикарпатті збудували вольєр для родини бурих ведмедів

Дослідники також підрахували, як може змінитися споживання води у населення цих країн, якщо люди змінять свою дієту. Так, перехід на здорове харчування з включенням м'яса в раціон допоможе скоротити витрату води на 11-35%. Під здоровим харчуванням мається на увазі збалансований раціон, складений відповідно до рекомендацій ВООЗ. Пескетаріанская дієта, тобто дієта, при якій можна їсти рибу, скоротить споживання води на 33-35%. А ось вегетаріанська дієта дала найвагоміший показник – до 55%.

Вчені визнали, що вплинути на харчові звички людей непросто. Це вимагає ряду серйозних заходів, наприклад, оподаткування на споживання "нездорової" їжі.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше