Лайфхаки: як зігрітися в холодному приміщенні

Лайфхаки: як зігрітися в холодному приміщенні
Поширити в соціальних мережах:

Температура у квартирі така ж, як і на вулиці? Втомилися від цокотіння зубами? Ми зібрали кілька порад, як зігрітися у холодному приміщенні. І ні, алкоголь краще не вживати.

  • Перша заповідь – поїжте!

Без їжі у нашого організму не має енергії на обігрів тіла. Тому ті, хто мало їсть, – постійно мерзнуть. У холодну пору року потрібно з'їдати в день на 400 калорій більше. Експерти радять вживати різноманітні каші, банани, горіхи, м’ясо та рибу. Ще допомагають цибуля і хрін, але це на любителя. І, найголовніше, не забувайте про спеції: імбир, кориця, карі, перець, кмин і часник – вони зігрівають майже моментально.

  • Домашній одяг має бути теплим.

Ніяких шовкових халатиків та тонких майок. Чоловікам варто забути про шорти вдома. Найважливіше – тримати ноги у теплі. Шкарпетки із натуральних тканин вам стануть у нагоді. Пам’ятаєте, які зимові шкарпетки в’яжуть бабусі? Найкращий варіант – груба в’язка, вовняна нитка.

  • Не вживайте алкогольні напої.

Глінтвейн чи горілка з перцем вас не врятують. Алкоголь на холоді може зігріти лише ненадовго, а після цього організм стрімко почне втрачати тепло. До речі, кава теж не гріє. Краще пити трав'яний чай, чай з імбиром або лимонником, а також гарячий шоколад (улюблений напій багатьох альпіністів). А ще візьміть на замітку такий рецепт: в стакан яблучного соку додай половину чайної ложки кориці. Доведіть до кипіння і пийте.

  • Не лишайтеся на самоті.

Вчені з'ясували: людина, яка почувається самотньою, замерзає швидше. Існує і зворотна залежність: варто подивитися на фото коханого, уявити сім'ю або друзів, відразу відчуєш прилив тепла. Ще ефективніше діють обійми. Грійтеся разом під теплою ковдрою і частіше обіймайтеся.

  • Робіть ванночки для ніг.

За допомогою окропу і звичайного тазика можна організувати чудову гарячу ванну для ніг. Це зігріє і вас, і кімнату. Та й для здоров'я такий метод теж корисний. Додавайте у ванночки морську сіль з корицею. Такі суміші часто продають у магазинах і коштують вони не дорого.

Подейкують, що актори, щоб не замерзнути на зимових зйомках, приклеюють на плечі гірчичний пластир. Кров швидко приливає до поверхні шкіри і дарує відчуття тепла. Щоправда, пектиме.

Кілька коротких порад:

  • Закрийте кімнати, в яких нікого немає. Це допоможе зберегти тепло в тих приміщеннях, де перебувають мешканці квартири. Саме у тій кімнаті варто поставити обігрівач.
  • Потрібно робити зарядку, вона зігріває. Особливо ця порада актуальна вранці.
  • Можна зайнятися приготуванням страв – включена газова або електрична плита гарантовано підвищить температуру повітря в квартирі на кілька градусів.
  • Якщо ви дуже змерзли, можна прийняти гарячу ванну і нанести на тіло шар косметичного масла.
Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше