Лайфхаки: що робити, якщо телефон упав в воду

Лайфхаки: що робити, якщо телефон упав в воду
Поширити в соціальних мережах:

Впустили телефон у воду? – не панікуйте. Спеціалісти розробили кілька простих правил, які можуть допомогти врятувати ваш ґаджет.

Не всі поради в мережі інтернет дієві. Деякі з них можуть лише погіршити ситуацію. Експерти радять: якщо рідина потрапила у телефон, важливо не панікувати і слідувати простому алгоритму дій.

Що робити в першу чергу?

  • Насамперед потрібно витягти акумулятор з телефону і не вставляти його мінімум добу. Як не дивно, але вбиває елементи всередині пристрою не стільки вода, скільки електричний струм, який окисляє елементи всередині і виводить з ладу радіоелементи і плату. Також вийміть сім-карту і карту пам'яті, якщо вони знаходилися всередині. Це допоможе їх просушити і захистить від вологи, яка залишилася в апараті.
  • Далі телефону потрібно дати висохнути зсередини. Рідина потрапляє всередину телефону дуже швидко, а ось сохнути він може дуже довго, далеко не один день. І навіть якщо вся рідина висохне всередині, все одно залишаються розчинені у воді солі, які роз'їдають радіоелементи при роботі телефону, адже солі є провідниками електричного струму.
  • Тому третім кроком у порятунку телефону після попаданні в нього вологи є звернутися в сервісний центр по ремонту телефонів, і краще не зволікати. Чим швидше це зробити, тим дешевше буде коштувати ремонт, і можливо вистачить тільки профілактики.

Чого не варто робити, якщо в телефон потрапила вода:

  • Не намагайтеся включити телефон: коли по мікросхемах проходить електрика, воді легше вивести їх з ладу.
  • Ні в якому разі не підключайте промоклий пристрій до електромережі – з тієї ж причини. Зачекайте 48 годин, тільки потім пробуйте включити і заряджати телефон.
  • Не рухайте апарат без необхідності, не натискайте кнопки і не продувайте його. Вода може розтектися по всьому телефону.
  • Не використовуйте для сушки обігрівачі і фени, оскільки надмірне нагрівання може призвести до пошкодження пристрою.

Які бактерії живуть на вашому смартфоні? 

Лайфхаки:

Оберніть телефон в паперову серветку і покладіть на дві доби в пластиковий пакет, заповнений сухим рисом. Зерна цієї рослини легко дістати і вони відмінно вбирають вологу, тому підходять для порятунку телефону. А серветка запобігатиме потраплянню крохмалю і рисових крихт в роз'єми і під корпус апарату.

При купівлі нового взуття, часто можна виявити в коробці пакетик спеціального абсорбуючого матеріалу – силікатного гелю у вигляді маленьких кульок. Його також можна використовувати, щоб просушити телефон. Як і в прикладі з рисом, візьміть невелику серветку/чашку, засипте в неї силікагель, покладіть в нього телефон, закрийте кришкою і залиште приблизно на 10 годин. За цей час абсорбент повинен витягнути всю воду.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?

Китайська пропаганда дослівно нагадує російську…

Недемократичне написання і ухвалення, порушення законів: маловідомі факти про конституцію рф
Недемократичне написання і ухвалення, порушення законів: маловідомі факти про конституцію рф

Зміни в документі відобразили перехід росії до суперпрезидентської форми влади…

Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»
Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»

Викликає аномальне згортанням білків і робить дірки у мозку…

Таємниця Місяця: у 1962 році співробітник НАСА виявив, що супутник Землі в середині порожній
Читати більше