Кулінарні таємниці стародавнього світу: в Туреччині археологи знайшли найдавніший гриль, віком 1 650 років

Кулінарні таємниці стародавнього світу: в Туреччині археологи знайшли найдавніший гриль, віком 1 650 років
Поширити в соціальних мережах:

Також були виявлено сліди життя, які датуються аж 300 тисячами років…

У стародавньому місті Ассос, розташованому в межах села Бехрамкале в турецькій провінції Чанаккале, археологи зробили сенсаційну знахідку, яка відкриває нові сторінки в історії кулінарної культури римського періоду. Як повідомляє видання arkeonews, під час розкопок було виявлено унікальні глиняні решітки та інше кухонне начиння, яке використовувалося понад 1 650 років тому!

Древній Ассос, який свого часу був домом для відомих мислителів та перебував під впливом лідійської, перської, пергамської та римської цивілізацій, цього року знову привернув увагу археологічного світу. Команда з 15 фахівців під керівництвом професора Нуреттіна Арслана з університету Чанаккале Онсекіз Март виявила залишки побутових предметів римського періоду, які вразили своїм станом збереження.

Серед цих знахідок — глиняні решітки, що використовувалися для приготування їжі на грилі. За словами професора Арслана, ці артефакти дають безцінне уявлення про побут та кулінарну культуру мешканців того часу.

іваіва

«Це важливі знахідки, які показують нам, що вже тоді люди готували їжу на грилі. Вони демонструють, які страви могли бути на столах римлян», — зазначає професор.

Ассос, розкопки якого розпочалися ще у 1880 році під керівництвом американського архітектора Френсіса Х. Бекона, продовжує дивувати науковців новими відкриттями. Крім глиняних решіток, виявлено численні кухонні предмети, такі як сковорідки, горщики та посудини для змішування. Ці знахідки показують, що люди того часу готували їжу на відкритому вогні, використовуючи гриль.

Крім того, під час досліджень у долині потоку Бібер на південь від Ассоса було виявлено сліди життя, які датуються аж 300 тисячами років. Знайдені кам'яні знаряддя праці свідчать про існування людей на цій території ще в період нижнього та середнього палеоліту.

Ці сенсаційні відкриття дають змогу зануритися в життя людей древнього Ассоса та дозволяють нам краще зрозуміти їхній побут, звичаї та кулінарні традиції. Ассос продовжує відкривати свої таємниці, і кожен новий артефакт стає важливою частиною історії цього унікального міста.

Читай також:

Фото: DHA

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Брутальний детектив, військовий та вірний сім'янин: Володимир Ращук про новий серіал і особисте життя
Подробиці з перших уст: бійці ГУР на гумових човнах провели рейд на «вишки Бойка» та знищили літак з ПЗРК
Процес зйомок «Ворон та Воробйов»: цікаві факти та залаштунки
Процес зйомок «Ворон та Воробйов»: цікаві факти та залаштунки

Серіал «Ворон та Воробйов» вийде на 2+2 вже 23 вересня о 20:15…

Сліди динозаврів на пляжі: в Австралії виявили 47-сантиметрові відбитки лап доісторичних хижаків тероподів
Справжні цілі «СВО»: як денацифікація та демілітаризація зникли з риторики пропагандистів і влади рф?
Справжні цілі «СВО»: як денацифікація та демілітаризація зникли з риторики пропагандистів і влади рф?

Сталося це вже за тиждень після початку повномасштабного вторгнення…

Таємниче життя ложі «Осіріс»: українські масона з Кам’янець-Подільська шукали вхід до пекла
Читати більше