В українській бібліотеці знайшли невідомі раніше фрагменти єгипетської «Книги мертвих»

Загублений світ
В українській бібліотеці знайшли невідомі раніше фрагменти єгипетської «Книги мертвих»
Поширити в соціальних мережах:

Виявляється, це не єдиний знайдений єгипетський артефакт в нашій країні…

Уявіть собі, що серед безцінних скарбів давньої історії несподівано відкриваються нові сторінки, які проливають світло на загадки минулого. Саме так сталося в Україні, де виявили невідомі раніше фрагменти єгипетської «Книги мертвих».

Єгипетська «Книга мертвих» — це збірка древніх текстів, які містять заклинання, молитви та інструкції для померлих, щоб допомогти їм у подорожі до загробного життя. Оригінальна назва цієї книги на давньоєгипетській мові звучить як «Перт Ем Херу», що перекладається як «Вихід у день» або «Вихід на світло дня». Стародавні єгиптяни вірили, що після смерті душа проходить через різні випробування, щоб досягти раю.

«Смерть – це просто заміна щільної оболонки, - розповів майстер слов’янських єдиноборств Віктор Казнащо – Коли ви купуєте нову річ, це викликає у вас радість. Так само і нове тіло – якщо душа безсмертна, то можна радіти смерті».

Тексти з Книги мертвих мали допомогти душі у подоланні цих випробувань і забезпечити їй успішний перехід до загробного життя. Вони також містили інструкції щодо правильного виконання ритуалів і заклинань, які повинні були забезпечити померлому захист від злих сил і можливість отримати благословення богів.

Часто ці тексти писалися на папірусах і клалися в гробниці разом із муміями. Крім того, деякі уривки з «Книги мертвих» також наносилися на стіни гробниць або на саркофаги.

Важко уявити, але невідомі раніше фрагменти єгипетської «Книги мертвих» загадковим чином з’явилися в інституті рукопису Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського. А що ще більше викликає подив – виявляється, це не єдиний єгипетський артефакт, знайдений в Україні.

Що єгипетська цариця Клеопатра шукала в нашій країні багато століть тому? Шокуючі подробиці – у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Брутальний детектив, військовий та вірний сім'янин: Володимир Ращук про новий серіал і особисте життя
Подробиці з перших уст: бійці ГУР на гумових човнах провели рейд на «вишки Бойка» та знищили літак з ПЗРК
Процес зйомок «Ворон та Воробйов»: цікаві факти та залаштунки
Процес зйомок «Ворон та Воробйов»: цікаві факти та залаштунки

Серіал «Ворон та Воробйов» вийде на 2+2 вже 23 вересня о 20:15…

Сліди динозаврів на пляжі: в Австралії виявили 47-сантиметрові відбитки лап доісторичних хижаків тероподів
Справжні цілі «СВО»: як денацифікація та демілітаризація зникли з риторики пропагандистів і влади рф?
Справжні цілі «СВО»: як денацифікація та демілітаризація зникли з риторики пропагандистів і влади рф?

Сталося це вже за тиждень після початку повномасштабного вторгнення…

Таємниче життя ложі «Осіріс»: українські масона з Кам’янець-Подільська шукали вхід до пекла
Читати більше