Крига зрушила: НАТО постачатиме Україні необхідні запчастини для літаків

Крига зрушила: НАТО постачатиме Україні необхідні запчастини для літаків
Поширити в соціальних мережах:

Авіапарк ЗСУ збільшиться за рахунок відремонтованої техніки…

Прессекретар Пентагону Джон Ф. Кірбі в інтерв'ю телеканалу CNN заявив, що в українських ВПС стане на 20 літаків більше найближчим часом. США знайшли можливість поставити необхідну кількість запчастин для літаків МіГ-29 та Су-27.

Українські ВПС у боєздатному стані до війни завжди мали не менше 100 літаків. В основному йдеться про важкі винищувачі Су-27, багатоцільові винищувачі 4-го покоління МіГ-29, штурмовик Су-25 і надзвуковий бомбардувальник Су-24М.

Підтримка боєздатності українського авіапарку останні 8 років була великою проблемою: літаки ще радянської доби, а частина запчастин виготовлялась у росії. З 2014 року проблеми із запчастинами постійно призводили до того, що частина літаків була непридатна до польотів. Зараз ситуація змінилася кардинально – завдяки союзникам України.

З початку війни, за різними неофіційними даними, українські ВПС втратили близько 33 літаків різних типів. Для наших реалій багато. Але союзники вже вигадали спосіб відновити боєздатність українських ВПС. Обіцяні Кірбі 20 модернізованих МіГ-29 та Су-27 серйозно змінять ситуацію на Південному Сході.

Плюс є аспект, про який мало згадують експерти та ЗМІ – ВПС України має висококваліфікований резерв льотчиків високого рівня, які можуть у найкоротші терміни стати на захист неба.

Докладніше про нові поставки НАТО в Україну – дивіться у сюжеті прямо зараз:

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Кокаїн та тютюн в 3000-річних єгипетських муміях: звідки з’явились речовини, які, згідно офіційної версії, завіз Колумб?
Сонячне затемнення-2024: чому надзвичайники в деяких країнах попереджають запастися їжею, водою та пальним?
Футурологи впевнені – створивши штучний інтелект, людство зробило перший крок до самознищення
В центрі спекуляцій: пропаганда рф створила фейк, що «Україна має намір замінити Техас у складі США»
Уряд США оприлюднив свіжі кадри з НЛО: інопланетяни це чи ні?
Уряд США оприлюднив свіжі кадри з НЛО: інопланетяни це чи ні?

Що сказало управління з розв'язання аномалій Пентагону…

Читати більше