Кому війна – «мати рідна»: які країни після 24 лютого лише посили торговельні зв’язки із росією?

Кому війна – «мати рідна»: які країни після 24 лютого лише посили торговельні зв’язки із росією?
Поширити в соціальних мережах:

Війна та реакція світу на неї призводять до помітних змін у міжнародних торгових потоках…

«Кому війна, а кому – мати рідна» - так кажуть про тих, хто без докорів сумління працює чи співпрацює із агресором. І якщо після 24 лютого багато країн світу відмовилися від будь-якої співпраці з росією, то є ті, які лише посилили торгові зв'язки з країною-агресоркою. Про це пише espreso, посилаючись на New York Times.

«Цього року міжнародна торгівля з росією процвітала, навіть коли країни запровадили санкції після вторгнення в Україну. З набуттям чинності обмежень альянси москви змінюються», - йдеться у матеріалі.

Згідно з аналізом торгових даних, проведеним New York Times, обсяг імпорту рф різко впав після набуття чинності санкцій та торгових обмежень. Але кілька країн, зокрема Китай та Туреччина, у 2022 році лише поглибили свої відносини з росією. Журналісти попередили, що проаналізовані ними дані публікуються із затримкою, а тому картина, яку вони дають, за своєю суттю є ретроспективною.

«У 2020 році росія імпортувала з решти світу товарів на 220 мільярдів доларів, включаючи автомобілі та автомобільні запчастини, ліки та комп’ютери, купуючи багато в Китаї, Німеччині, Кореї та інших країнах», - розповіли у виданні.

У міру свого затягування війна та реакція світу на неї призводять до помітних змін у міжнародних торгових потоках. Дані показують, що давні економічні зв’язки росії з Європою поступово розв’язуються, формуються нові союзи через перенаправлення товарів до інших країн.

Рішення світових компаній про припинення операцій у росії також вплинули на контейнеровози, наповнені іноземними товарами – вони не заходять у порт санкт-петербурга, головний пункт зв’язку рф з рештою світу. А інфляція та економічна невизначеність змушують російських споживачів скорочувати покупки продуктів, які все ще перебувають на прилавках магазинів.

1 серпня президент громадської організації «Ліберально-демократична ліга України» Артур Харитонов зазначив, що Китай публічно говорить про свій нейтралітет, а на справі вкладає гроші у компанії, які пішли з Росії через санкції, або допомагає їм різною технічною розробкою у військовій сфері. Таким чином Китай залишається головним спонсором росії.

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше