«Карая»: український пілот з легендарного фото після катапультування розповів, що означає його позивний

«Карая»: український пілот з легендарного фото після катапультування розповів, що означає його позивний
Поширити в соціальних мережах:

Льотчика вже охрестили «привидом Вінниці»…

10 жовтня 2022 року відбулася масована атака на Україну, яка стала другою за величиною після повномасштабного вторгнення росії. Того дня на захист українського неба став й льотчик 204 бригади тактичної авіації повітряних сил, один із найкращих винищувачів Вадим Ворошилов, передають «Повітряні сили оборони».

«Мій ранок почався о 4-й годині. Подали сигнал «повітря». Один льотчик знищив два «шахедів» на Півдні України. Наступним пішов я. Також знищив три, виконав посадку на оперативному аеродромі без наслідків. Далі був робочий день по інших задачах і ввечері знову ця навала почалась. Виконав зліт з оперативного аеродрому на Півдні України», - згадує Ворошилов.

На винищувачі МІГ-29, а саме на борту №10 загалом Вадим здійснив 20 бойових вильотів. Каже, що до літака потрібно ставитися, як до живого створіння і тоді у вас з ним все буде добре. Разом зі своєю «пташкою» того дня льотчик обороняв небом над Вінниччиною і особисто знищив п’ять повітряних цілей. Проте під час знешкодження останньої літак зазнав значних ушкоджень.

«При підході до Вінниці я візуально її (ціль) спостерігав. Виконав наведення і перехоплення 5-ї повітряної цілі. На жаль, при її знищенні уламками було пошкоджене моє повітряне судно – відбулось руйнування ліхтаря, скла кабіни простою мовою, та руйнування передньої носової частини літака», - розповів один із найкращих винищувачів.

Вадим побачив попереду вогні населеного пункту і зрозумів, що повинен відвести пошкоджений літак подалі від людей. І лише коли у кабіні вже почалася пожежа, а вогонь майже дістався до нього, герой вчинив катапультування. Саме під час нього і було зроблене вже легендарне фото з парашутом, кров’ю на обличчі та знаком «ОК», яке облетіло увесь світ.

«Насправді, спочатку я використав камеру, як дзеркальце, аби оцінити свій стан здоров’я і зрозуміти яку первинну медичну допомогу потрібно собі надати після приземлення. Але потім згадав, що хлопці (побратими) дуже сильно хвилюються, коли хтось зникає з радарів і тому вирішив зробити для них фото. А також це був посил, що нашу націю не зламати і у якій би українець не був ситуації, він бачить лише світе майбутнє»

Також всіх, хто бачив фото, цікавило питання про позивний Вадима, чому саме «Карая»:

«Позивний «Карая» - це з книжок історії. Такий самий позивний був у найрезультативнішого льотчика Другої світової війни. Це Хартмана. З іронією був узятий у 2014 році і так і залишився».

Через високу результативність у боях росіяни навіть відкрили полювання на українських винищувачів. Проте роблять вони це по старій радянській схемі за допомогою ракет R-37 із дальністю 400 кілометрів, як запевняють пропагандистські канали. І хоча це озброєння не варто недооцінювати, українські аси навчились оминати ці небезпеки.

«Ми відходимо від тієї радянської системи, як то кажуть, працювати «по рейкам». Ми дуже швидко адаптуємося і вже відпрацювали тактики як забратися від цієї ракети. Пілоти до цього готові як морально, так і технічно».

Вадима Ворошилова була нагороджено званням Героя України. Він вже пройшов необхідне лікування та каже, що готовий стати у стрій, аби і надалі нищити ворога. Велике інтерв’ю одиного із найкращих винищувачів дивіться просто зараз:

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС

Про зруйновану Каховську ГЕС, яка утримувала одне з найбільших водосховищ Європи…

Загадкове зникнення екіпажу судна «Марія Целеста» понад століття тому: нова теорія розвитку подій
Закуповували зерновози та суховантажі: росія ще з 2021 року готувалася до викрадення українського зерна
Закуповували зерновози та суховантажі: росія ще з 2021 року готувалася до викрадення українського зерна

Але, на відміну від 30-х-40-х років 20 століття, кремлю не вдалося приховати свої злочини…

Кремлівський міф про «замерзаючу Європу» розбився вщент: Україна досягла енергетичної незалежності
Кремлівський міф про «замерзаючу Європу» розбився вщент: Україна досягла енергетичної незалежності

Вперше ми здійснили опалювальний сезон за рахунок власних ресурсів…

Читати більше