Хто сидів на вашому смартфоні перед тим, як ви його купили?

Хто сидів на вашому смартфоні перед тим, як ви його купили?
unsplash.com
Поширити в соціальних мережах:

Цікаве про сrush-тести від виробників

Що тільки ми не робимо з нашими телефонами! Сидимо на них, забувши витягнути з кишені, поливаємо водою, кидаємо на підлогу та асфальт… А вони продовжують слугувати нам вірою та правдою.

Та на щастя, смартфони не ламаються після першого падіння чи занурення у воду. Це відбувається завдяки тому, що виробники проводять купу тестів перед тим, як пустити товар у продаж.

Як саме компанії-виробники тестують гаджети – читайте далі у статті.

Робо-сідниці

Так, це саме те, про що ви подумали. Для перевірки міцності смартфонів компанія Samsung створила прес у вигляді сідниць. Вони обтягнуті джинсами та імітують сідання на смартфон багато разів поспіль.

Фото: news.samsung.com

Гарячий пиріжок

Для того, щоб ви не обпікали гарячим телефоном руки, коли запускаєте одночасно високоякісні ігри, камеру, диктофон та ще 50 додатків, телефони перевіряють тепловізором.

Лаборанти максимально завантажують операційну систему смартфону та дивляться за тим, щоб його температура не перевищувала норму. Якщо телефон нагрівається занадто сильно, його повертають дизайнерам, щоб ті переробили корпус.

Фото: news.samsung.com

Імітація джунглів

Та інших екзотичних погодних умов. На виробництві компанії створюють спеціальні камери з різною температурою, вологістю повітря та іншими чинниками, які можуть вплинути на роботу телефону.

А потім перевіряють, чи всі функції телефону працюють. Цей тест проводиться для того, щоб гаджет не завис ані в пустелі, ані під час сильного дощу. До речі, водні процедури для смартфону – це окремий тест.

Фото: news.samsung.com

Потоваришувати з водою

Для цього навіть існують спеціальні міжнародні стандарти, яким телефон повинен відповідати. Випробування на водонепроникність складаються з моделювання дощу та занурення у воду.

Кожен експеримент має відповідний показник. Наприклад, смартфон з показником IPX8 можна використовувати, навіть якщо його занурювали у воду на глибину 1,5 метри протягом 30 хвилин.

Фото: news.samsung.com

Впав – і вижив

Бутерброд завжди падає маслом вниз, а як падатиме ваш гаджет? Вчені із компанії Samsung мають спеціальну лабораторію, де вираховують можливий кут падіння смартфону!

Дизайнери намагаються розподілити масу в телефоні так, щоб він падав на найменш уразливе місце і не розбивався після того, як вислизає у вас з рук.

Фото: news.samsung.com

Перевірка на зносостійкість

На кожному виробництві гаджетів є купа роботів, які будуть безліч разів вставляти та виймати штекер зарядки або навушники у ваш телефон. А також натискати по 5000 разів на кнопки, водити по екрану штучним пальцем та робити із телефоном все, що тільки може вигадати людина.

Якщо кнопки починають «западати», а екран псується занадто швидко – товар неякісний.

Фото: news.samsung.com

Завдяки таким тестам телефони стають щоразу більш практичним, а ми можемо переконатися: «Все, що їх не вбиває, робить їх міцнішими»

 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше