Хогевен: селище, де усі мешканці мають психічні розлади

Хогевен: селище, де усі мешканці мають психічні розлади
Поширити в соціальних мережах:

У громаді Весп на півночі Голландії розташовано незвичайне поселення під назвою Хогевен. Тут постійно проживають 152 людини: вони їдять, сплять, гуляють, ходять в магазини і ресторани.

Однак, за кожним з них постійно стежать. Все тому, що Хогевен насправді медичний заклад, а всі його мешканці страждають від старечої недоумкуватості. Це місце викликає змішані почуття: з одного боку, це грандіозний обман, як у фільмі «Шоу Трумана», з іншого – абсолютно новаторський підхід до лікування хворих. Про це повідомляє bigpicture


Хогевен – тихе містечко з кількома десятками симпатичних будиночків, доглянутими садами, затишним сквером, маленькою центральною площею, поштовим відділенням і навіть театром. Місцеві жителі – люди дуже похилого віку. Продавці, касири, бармени і навіть двірники давно знають всіх жителів в обличчя і по імені, посміхаються їм і махають рукою ще здалеку.


За кожним жителем селища цілодобово спостерігають відеокамери, а усміхнені працівники – це лікарі і молодший медперсонал. Та найцікавіше, що пацієнти Хогевея не знають, що вони пацієнти і знаходяться в своєрідному будинку для літніх людей. Вони живуть у своєму селищі в повній впевненості, що перебувають у себе вдома. Тут немає ніяких палат – мешканці села живуть в справжніх будинках, по шість-сім чоловік в будинку, кожен в окремій кімнаті.


Пацієнти можуть вільно гуляти по околицях, милуватися деревами і фонтанами, відпочивати на лавках. Вони спілкуються між собою, ходять на пошту і в магазин, в театр і кафе. Їх постійно відвідують родичі.



Правда, покинути село жителі не можуть. Двоповерхові будинки, в яких вони живуть, побудовані таким чином, що утворюють суцільну стіну. Якщо ж хтось із пацієнтів випадково підійде до єдиних дверей в периметрі, медпрацівник ввічливо пояснить йому, що зараз двері замкнені і, можливо, варто пошукати інші.



Хогевен – єдиний в світі будинок престарілих такого роду.



За матеріалами: bigpicture

Більше цікавого читайте на 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше