Еліксир молодості: вчені з Гарварду відкрили коктейль з хімічних речовин, які можуть зупинити старіння

Еліксир молодості: вчені з Гарварду відкрили коктейль з хімічних речовин, які можуть зупинити старіння
Поширити в соціальних мережах:

Дослідження базується на відкриттях, за які учені отримали Нобелівську премію…

Гарвардські вчені заявили про відкриття «еліксиру молодості» - простого лікарського коктейлю, який призупиняє процес старіння в клітинах шкіри людини і мишей на кілька років. Як зазначає видання Daily Mail, команда дослідників виявила шість хімічних коктейлів, які здатні зупинити старіння клітин і повернути їх до молодшого стану менш ніж за тиждень.

Дослідження базується на відкриттях, за які учені отримали Нобелівську премію, про те, що специфічні гени, відомі як фактори Яманаки, можуть перетворювати дорослі клітини на молоді. За допомогою мільйонів комбінацій молекул, команда виявила шість хімічних коктейлів, які зупиняють старіння клітин і омолоджують їх.

Доктор Девід Сінклер, молекулярний біолог з Гарвардської медичної школи і співавтор дослідження, назвав відкриття «проривним» і заявив, що випробування на людях можуть початися протягом наступного року. Його заява навіть привернула увагу власника Twitter, Ілона Маска.

«Це нове відкриття пропонує можливість зупинити старіння за допомогою однієї пігулки, із застосуванням від покращення зору до ефективного лікування вікових захворювань», — сказав Сінклер.

Однак інші вчені, стверджують, що це дослідження є «здебільшого рекламним та попереднім». Вони висловлюють застереження стосовно потреби додаткових досліджень на тваринах, щоб підтвердити позитивний вплив коктейлів на здоров'я та тривалість життя.

«Описані у досліджені коктейлі дійсно можуть мати корисні терапевтичні властивості. Але прямих даних, які б їх підтверджували, немає. Дослідники повинні перевірити принаймні один із цих коктейлів на тварині та продемонструвати покращення показників здоров’я, пов’язаних із віком, або тривалості життя, перш ніж робити ці заяви про вплив на біологічне старіння. Тому я кажу, що дослідження є попереднім», - сказав біогеронтолог Метт Кеберлайн

Попередні спроби повернути старіння назад були дорогими та трудомісткими, використовуючи генетичне редагування. Нове дослідження від Гарвардських вчених може відкрити шлях до більш доступного омолодження за допомогою простих лікарських коктейлів. Однак, деякі біологи висловлюють занепокоєння стосовно можливих ризиків та необхідності додаткових досліджень.

У будь-якому разі, це дослідження може стати важливим кроком у розвитку нових методів боротьби зі старінням та покращенням якості життя людей. Проте, перед впровадженням на практиці, результати дослідження повинні бути підтверджені і ретельно перевірені шляхом додаткових досліджень.

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Реслінг-шоу Backlash France покажуть на Київстар ТБ у вільному доступі: коментуватимуть Бєлкін та Новак
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни

Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…

Динозаври в Україні: історична знахідка на Київщині змінює уявлення про наші прадавні території
Розкриття таємниці 300-річної муміфікованої русалки: вчені встановили походження цієї таємничої істоти
Містечко турботи: історія створення в Україні унікального місця для українських пенсіонерів
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Колос»
Читати більше