Дивні речі, які люди відправляли у космос

Дивні речі, які люди відправляли у космос
Поширити в соціальних мережах:

Крім недавнього запуску в космос автомобіля Tesla з Землі відправляли листи, квіти, пачку чіпсів, гамбургер і навіть ляльку для дорослих. І це ще не найдивніші речі, які побували в космічному просторі.

Світловий меч

«Хай буде з вами сила», – сказали інженери NASA в 2007 році і прикріпили до борту шаттла «Дискавері» меч Люка Скайуокера з «Повернення джедая». Так космічне співтовариство відзначило 30-річчя саги «Зоряні війни». Джордж Лукас і вся знімальна команда спостерігали за запуском шаттла і тим, як спадщина джедаїв стає ближче до космосу.

Однак, меч вирішили не відправляти в далеку-далеку галактику. Після того як він побував на МКС, його повернули на Землю і помістили в музей Космічного центру.

Журнал Playboy

Космічні польоти довгі, астронавтам часто буває сумно і самотньо. Тому 14 листопада 1969 року NASA запустило «Апполон-12» разом з великою кількістю різних журналів, серед яких виявився свіжий випуск Playboy. Знахідка неймовірно потішила астронавтів і породила нескінченну кількість жартів серед учасників місії. Вони навіть цитували тексти зі статей журналу і кріпили вирізки на скафандри компаньйонів.

Базз Лайтер

У 2008 році персонаж мультфільму «Історія іграшок» Базз Лайтер відправився в космос разом з місією «Діскавері». Як справжній астронавт, Базз провів в космосі 450 днів, після чого повернувся на Землю у вересні 2009 року.

Одначе, іграшка в космосі виявилася не просто так. Це був грандіозний піар-хід. Його організувала компанія Disney в честь відкриття нових атракціонів в Діснейленді.

Піца

Компанія Pizza Hut хотіла стати першою в світі, яка доставить піцу в космос. І 2000 року це бажання збулося. Російський космонавт Юрій Усачов замовив піцу на МКС, правда, в цьому випадку компанія сама заплатила за піцу, цілих 790 тисяч євро. І піца таки дісталася замовника.

Дерево бонсай

Відомий японський художник Азума Макото відправив прямо в космос 2 свої нові роботи – екзотичне дерево бонсай і квіткову композицію з орхідей, лілій, гортензії та ірису. Ідея полягала в тому, щоб показати: краса може існувати в будь-якому місці, навіть в космосі.

Олімпійський факел

Як правило, Олімпіада починається в Греції, а закінчується в місті, де вона проводиться. Але в 2013 році олімпійська естафета закінчилася в космосі. Космонавти Олег Котов і Сергій Рязанський здійснили урочисту передачу факела один одному. Факел не горів, але виглядало це круто.

Hello Kitty

Іграшка вирушила в космос в рамках шкільного наукового проекту, який придумав мексиканський школяр Лорен Рохас. Він вирішив відправити в космос міні-ракету, а космонавтом стала маленька фігурка Hello Kitty, яку батько хлопчика привіз з відрядження. Іграшка піднялася на висоту 4 000 метрів, а потім на парашуті повернулася на Землю.

Джерело: adme

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
Читати більше